Hem Nyheter Micke Ekvalls sköna SM-guld i "Varvet"

  Micke Ekvalls sköna SM-guld i "Varvet"

  0

  Mikael Ekvall, Strömstad Löparklubb, hade en bra känsla i GöteborgsVarvet och vann SM-guldet på halvmaraton på ett övertygande sätt.

  Mikael Ekvall, Strömstads LK, tog emot publikens jubel på Slottsskogsvallen när han vann SM-guldet i halvmaraton i GöteborgsVarvet. Foto: Deca Text&Bild

  De snabbaste löparna, från främst Kenya, rusade inte i början. Detta gjorde att de svenska topplöparna orkade hänga med tätklungan. Fem kilometer passerades på 14.55 med Mikael Ekvall, Mustafa Mohamed, Ebba Tulu Chala, Robel Fshia och Abraham Adhanom i direkt närhet av varandra.
  De fem kilometerna mellan fem och tio kilometer gick riktigt snabbt. Täten passerade milen på 29.05. Mikael Ekvall och Mustafa Mohamed var inte långt efter med 29.25. I det läget låg både Micke och ”Musse” i ett tempo som var snabbare än det svenska rekordet på de 21 097,5 meterna.
  15 kilometer passerades på 43.33 av de fyra kenyanerna i täten. Mikael Ekvall hade då sprungit ifrån Mustafa Mohamed och var bara en minut från täten. ”Musse”, Adhanom och Chala var i det läget 26 sekunder bakom Ekvall.
  Vid 20 kilometer hade Micke passerat Peter Kirui, Kenya, och låg då på en total sjundeplats. En placering han höll enda in i mål, där han hade sex kenyaner framför sig i resultatlistan.
  Mikael Ekvall flög fram över upploppet mot SM-guldet. Foto: Deca Text&Bild

  Det var en märkbart nöjd Mikael Ekvall som tog emot publikens jubel på Slottsskogsvallen när han vann SM-guldet med 1.03.52. Silvret gick till Ebba Tulu Chala, Huddinge AIS, med 1.04.07 och bronset knep Abraham Adhanom, Eskilstuna FI, med 1.04.50, som också är nytt svenskt rekord i M 40-klassen. Mustafa Mohamed, Hälle IF, som vann SM-guldet förra året fick den här gången nöja sig med en fjärdeplats med 1.05.21. Femma i SM-klassen kom Johan Fagerberg, Tjalve IF Norrköping, med 1.07.56.
  Segern gick till Shadrack Kimining, Kenya, med 1.01.31.
  Resultat, GöteborgsVarvet 2018:
  Resultat, SM halvmaraton 2018:

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X