Hem Nyheter Modig Sarah mindre än en sekund från VM-final

  Modig Sarah mindre än en sekund från VM-final

  0

  Sarah Lahti visade stort mod när hon slog nytt personligt rekord på 1 500 meter i inomhus-VM i USA och var mindre än en sekund från VM-final.

  Sarah Lahti, Hässelby SK, 1500 meter,
  Sarah Lahti visade ingen respekt för det namnkunniga motståndet på 1 500 meter vid inomhus-VM i Portland. Foto: Deca Text&Bild

  Sarah, från Klippan i Skåne, hade det svagaste personliga rekordet av alla i sitt försöksheat. Sarah springer inte 1 500 meter så ofta och hade egentligen fokuserat på att nå VM på 3 000 meter. Normalt sätt tävlar hon på ännu längre distanser än så.

  Nu blev det 1 500 meter och Sarah verkade inte bry sig speciellt mycket om att hon enligt statistiken inte skulle ha en chans på ett avancemang till en VM-final.

  Sarah parkerade i de bakre leden i början, där det gick riktigt fort med hennes mått mätt. 800 meter passerade hon på runt 2.16.

  Vid 1 000-meterspasseringen, på cirka 2.50, hittade hon en lucka och avancerade sensationellt i fältet.

  På sista varvet var det många som ökade farten och Sarah föll tillbaka något. Sarah, som tävlar för Hässelby SK, sprang ändå in i mål som åtta i heatet med nya personliga rekordet 4.11,68. Personligt rekord med en dryg sekund, detta trots en del stök och armbågar. Efter de båda försöksheaten visade det sig att Sarah bara var 91 hundradelar från en VM-final. Snabbast i försöken var holländskan Sifan Hassan med 4.07,28.

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X