Morwabe utmanar Johan Larsson i Lundaloppet

0
62

Det lär gå undan i Lundaloppet. Hemmasonen Johan Larsson vill förstås försvara sin seger från förra året, men utmanas starkt av William Morwabe.

120531_blodomloppet_600pxl_05
William Morwabe blir en tuff nöt för Johan Larsson att knäcka. Arkivbild: Holgersson&Loftenius/Runpix

Lundaloppet är en riktig motionsfest som samlar cirka 6 000 deltagare.

– Vi har uppemot 60 företag där företagen betalar startavgiften för sina anställda. Lundaloppet är först och främst ett socialt event, berättar tävlingsledaren Bengt Hansson från arrangörsklubben IFK Lund.

Elitmässigt så vill förstås Johan Larsson, boendes i just Lund, ta hem en ny seger i ”sitt” lopp.

27 april sprang Johan tio kilometer landsväg på nya personliga rekordet 29.39 i ett sololopp. Han lär dock få bekänna färg. William Morwabe, Kenya, är anmäld och är bevisligen i fin form efter att ha vunnit en halvmara i Köpenhamn nyligen med 1.03,56.

2011 vann William Blodomloppet i Linköping (tio kilometer) med tiden 29.11. 2012 i Skärholmsloppet så spöade han en så duktig löpare som Ababa Lama med 30 sekunder när han vann femkilometersloppet med tiden 14.21.

William var också tvåa i förra årets Lidingölopp med 1.40,13.

Trosa_Stadslopp_2
Johan Larsson siktar på seger och en bra tid i Lundaloppet. Arkivbild: Holgersson&Loftenius/Runpix

Förra året vann Johan Larsson, som tävlar för Strömstad LK, Lundaloppet med 30.04. Det lär behövas en betydligt snabbare tid för vinst i år i loppet som avgörs på en varvbana 2×5 kilometer i centrala Lund.

Till start kommer också Dadi Tesfaye, Etiopien, som gjort runt 30 minuter på milen.

I damklassen blir Sylvia Kiberenge, Kenya, favorit med 35.23 på milen och 1.16,44 på halvmaran som personliga rekord. Vilka fler svenska elitlöpare som kommer till Lundaloppet är oklart i skrivande stund.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här