Möt löparen – Sarah Lahti

Aktuellt  

Sarah Lahti, till vänster på bilden, utmanar betydligt mer rutinerade Charlotta Fougberg och Cecilia Kleist under terräng-SM förra hösten.
Hennes karriär går med full fart framåt och på löparbanan tar Sarah Lahti hela tiden nya steg mot bättre tider. Under sitt läger i Sydafrika drabbades hon av en sjukdom i magen som ställde till lite av träningen, men trots detta slog hon till med en överlägsen seger i juniorklassen i Europacupen för klubblag i terränglöpning. Det är bara en av många framgångar som hon haft under det senaste året.
2014 kommer bli ett hektiskt år för Hässelby-tjejen. Med siktet inställt på junior-VM krävs ytterligare ett lyft, men det är inte bara på banan som det händer saker utan under hösten kommer hon att ta ett stort steg. En flytt till USA för att utveckla sin löpning.
Denna vecka får du möta Klippan-tjejen Sarah Lahti i Möt löparen. Hör henne berätta om framgångarna och äventyren som väntar.

Arkivbild: Mikael Grip

I serien Möt löparen samtalar journalisten Marcus Åberg med intressanta löparpersonligheter, alla med sin speciella relation till långlöpning. Direkt till Podcasten

 Dela på Facebook