Mot Terräng-SM

Redaktören har ordet  

I morgon åker Löpning För Alla till Uppsala för att bevaka terräng-SM. Det blir allin-bevakning av bästa märke.

Av någon anledning joggade jag omkring i skogen ikväll. Skog, en del stigar och lite asfalt gav 9,5 kilometer på 47.46. Nästan exakt fem minuter per kilometer. Det lär gå betydligt snabbare vid Uppsala Slott.

Vill ni ha detaljerade förutsägelser så glid in på www.sportviminns.se där Mikael ”Slang”Larsson i detalj går igenom alla förutsättningar och krönikerar på ett sätt som bara han kan. Vissa tips är vi inte riktigt överens om. Jag håller Erik Senorski som favorit på 4 km. Speciellt när Olle Walläreng enligt uppgift inte kommer till start.

Outsider med medaljchans på korta distansen: Hässelby SK:s unge Andreas Åhwall som visat grym löpstyrka på sistone. När ska det lossna för talangen Daniel Woldu?

På 12 km lägger jag mitt guldtips på David Nilsson. Erik Petersson har haft en problemfylld vår med skador och känns som ett osäkert kort. Kommer han till start?  

Guldfavoriten Mustafa Muhammed säger till LFA att det är trist att missa terräng-SM på grund av skada.

”Terräng-SM är en tävlingsform som jag verkligen gillar”, berättar ”Musse” som just nu bara kan jogga lätt.

Han lär komma tillbaka nästa år när terräng-SM avgörs i Linköping.

När det gäller damerna så är jag inne på samma linje som ”Slang”. Meraf Bahta springer hem guldet på korta sträckan. 800-metersesset Charlotte Schönbeck borde med tanke på sitt träningsupplägg ha chansen över 4 km.

Susanne Grimfors tar säkert hem 8 km, men här tror jag också att någon kan skrälla, jag kan bara inte säga vem.

Saknas gör också Sveriges bästa maratonlöpare Lasse Johansson som tränar i Kenya och Isabellah Andersson som rehabtränar efter skada.

Ett SM är ändå ett SM. De som är där är väl värda medaljerna.

Nu springer vi! 

 Dela på Facebook