Multitasking

0
17

Multitasking är ett modeord jag redan är trött på. Men veckan som gick var det lite så.

Veckan började med fortsatt häng i Skåne och förutom bevakning av sköna Lundaloppet så innebar det också ett lugnt distanspass med Johan Larssons coach Daniel Ekman. Kändes rätt segt att kuta en mil efter att ha sovit fyra timmar. Dock skönt att rensa skallen efter en kväll och natt med datastrul.

DSC_4045
Löparglädje i Lundaloppet. Foto: Mikael Grip

Även måndagen tillbringades i Skåne och ett viktigt möte som ni kommer att få se resultatet av i veckan. Spännande är bara förnamnet. Även dag två innebar ett pass, den här gången i kallt ösregn.

Hann precis hem för att se mitt kära ÅFF tvåla till Häcken med 1-0 efter att ha tråkat ut El Kabir. Riktigt nice!

Förutom att jaga nyheter på mitt vanliga arbete som journalist på Norrköpings Tidningar bestod veckan av ett och annat roligt möte, 2 miljoner telefonsamtal, 3 miljoner mail, bevakning av lopp och utdelande av inbjudningar till Atea Norrköpings Stadslopp plus mycket annat.

VårRuset var ett typiskt multitaskande. Först jobba, sedan upp till Tjalvegården för att hämta rollups och inbjudningar. Ned till badhuset, in med bilen på en bra plats. Placerade ut två kartonger på strategiska platser och gick till starten för att fota.

Vårruset Norrköping 2014
Kunde kanske varit ännu coolare. På Thomas Windestams bild ser det ut som jag har all tid i världen att hoppa undan för den framstormande hopen damer. Det kändes verkligen inte så. Det är jag som är den suddiga figuren i högra kanten om någon undrar.

Starten sköts iväg och jag stod mitt i vägen så länge jag vågade. Sedan upp i ett torn för att fota andra startgruppen. Fort iväg till målet för att föreviga elitlöparna som snart skulle vara i mål.

Efter ett gäng bilder och några kommentarer slängde jag in kameran i bilen och fortsatte med nästa uppdrag. Att dela ut inbjudningar till Atea Norrköpings Stadslopp den 16 augusti pch prata löpning med folk. Rasande trevligt! Folk är generellt väldigt mottagliga och positiva efter att ha sprungit ett lopp. Hem och skriva om VårRuset och lägga in bilder.

Lördagen var lika med jobb och bevakning av Skärholmsloppet i Stockholm. Ett riktigt proffsigt event med mycket glädje. Löparakademin gör ett stort jobb för att få så många som möjligt delaktiga i en positiv händelse. Hyggligt stressigt att fota elitlöparna på olika ställen när de springer 5 km under 15 min.

DSC_5297
Löparglädje i Skärholmen. Foto: Mikael Grip

Väl hemma från Stockholm fick jag tag i både Johan Larsson och Emma Nordling, snabbaste svenskarna i GöteborgsVarvet. En och annan artikel lades ut innan ögonlocken började säcka ihop vid 03.00.

Börjar bli sugen att springa ett lopp igen. 5 eller 10 kilometer. Kommande vecka är det Grabbhalvan i Norrköping och Blodomloppet i Linköping. Får se om det går att få till det, men blir oftast svårt när det ska skrivas, fotas och promotas. Multitasking var ordet.

Jo, just det! Har klarat milen under 40 minuter igen sedan förra blogginlägget. Det hände i Kanallöpet med mål i Borensberg. Låg på en ensam femteplats från start till mål, med fyra Akelelöpare framför mig. 39.47 officiellt och 39.40 på min klocka. Träffat en dietist i veckan som påstår att jag kan förbättra mig en hel del om jag ändrar mina kostvanor. Återkommer till detta i ett annat inlägg. Tänk att kunna springa under 40 minuter på milen med lite mer marginal. Är det möjligt?

Föregående artikelNapoleon försvarade kungakronan i Skärholmsloppet
Nästa artikelSkärholmsloppet 2014 – Bildspel
Redaktören har ordet Namn: Mikael Grip. Bor: Krokek (utanför Norrköping). Meriter: Silvermedalj på 800 meter från Tiwaz. Open 1979 och en bronsmedalj från 1981. Deltog i press-EM Göteborg 2006 på 800 meter. Har genomfört två Lidingölopp. Flera Grabbhalvor bland de 100 bästa. Tvåa i Kvarseborundan (2009). Personliga rekord: Fem km landsväg: 18.10. Tio km: 37.35. Halvmaraton 1.23,16. Favoritsträcka: Letar fortfarande. Vill med löpningen: Må bra, orka mer och därigenom göra det jag vill i livet. Roligaste löpminne: När jag 2006 var i Atlasbergen i Marocko och följde Sveriges då bästa maratonlöpare Said Regragui. Ser fram emot: Att utveckla Spring Löpning För Alla till någonting riktigt bra för alla löpare i Sverige.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här