Hem Blogginlägg Svempa Musikhjälpen 2017

Musikhjälpen 2017

0

Nu var det väldigt länge sedan jag skrev något. Helt medvetet för jag kände att det inte fanns så mycket att skriva om. Det betyder dock inte att jag inte haft löparfokus som ni kanske anar. Dock inte av det slag som inneburit enbart insprungna kilometer.

Mycket av fokus har legat på att förbereda mig inför årets välgörenhetslöpning för Musikhjälpen. Årets tema var Barn är inte till salu vilket borde vara en självklarhet i världen men som tyvärr inte är det. Det säljs i genomsnitt 4 barn i minuten världen om. Sorgligt men sant tyvärr!

Detta var andra året som jag hade förmånen att få hålla i detta evenemang. Detta år förstärkt med Liselott,denna fantastiska person som jag lärde känna under förra årets event.Precis som förra året sprang ett gäng hugade löpare varv efter varv vid Mariatorget under 24 timmar. Upplägget är som så att man springer precis hur långt man vill och man samlar in pengar till Musikhjälpen via Lonesome Runners digitala musikhjälpen-bössa.

Detta år var det aningen enklare att få ihop fler löpare än förra året.Ryktet från år 1 verkar ha gått. Riktigt kul att så många också reser från andra städer för att delta i ett event mitt i julruschen.Dessutom var det många som spontan-anslöt i år vilket också är så superkul.

Tanken för egen del var att starta igång eventet kl 9 på morgonen för att sedan vila mig i form till natten då jag skulle hålla på mellan 02.00 och 09.00 då eventet gick i ”mål” Tog ett gångvarv för att klocka tiden.

Detta år hade vi dessutom tur att få in lite gratishjälp. Vi hade turen att få låna ett hotellrum på Hotell Rival där vi som sprang kunde byta om och duscha samt lägga in diverse saker under tiden vi sprang. Dessutom fick jag möjligheten att prata om eventet i en lokal tidning vilket var superkul.Förutom rummet hade vi sportdryck i överflöd och dessutom västar där det stod vad vi sprang för.

Min första timme flöt på rätt snabbt och efter det så var det dags för intervjun vid ett närliggande cafe.

Därefter satt jag en ordentlig stund med ett gäng som jag sprang med under Göta Kanal Run. De sprang timmen efter mig och under tiden vi satt och pratade slog det mig hur mycket dessa personer betyder för mig. Tack för att ni kom och ännu en gång berikade mitt liv Coyntha,Malin,Jonathan,Tobias och Carina.

Innan hemgång så stötte jag på en del andra deltagare som skulle springa senare under dagen och natten. Åkte hem för att vila lite men hade svårt att koppla av.Lite lagomt nervös inför nattens löpning. Vis av den dåliga träningen inför och att aldrig ha sprungit nattetid kanske? Jag såg dessutom en massa fina klipp och eventet flöt på så bra vilket gjorde mig alldeles varm inombords.Inga större förändringar men de förändringar som skedde löste eventets deltagare på ett föredömligt sätt.

Glädjande också att många precis som förra året satt någon form av rekord:-)

Åkte in till 23:30 för att i lugn och ro kunna förbereda mig och hinna heja på de som var ute längs torget. Fick fin feedback från Hotellet att allt flutit utmärkt vilket alltid är skönt att veta. Flera av deltagarna vittnade om att Rivals personal varit helt suverän att samarbeta med.

Startade igång med ett promenadvarv för att sedan börja småspringa. De första 2 timmarna gick förhållandevis snabbt men timmen mellan 04 och 05 var riktigt seg. Lite magkrångel och många eftersläntrare från krogen som verkade tro att det stötte på löparzombies när vi kom springandes. Timme 3 var riktigt jobbig för där pajade magen helt. Tvingade i mig en hel del men det hjälpte inte. Funderade på att bryta. Fast bryta är ju inte riktigt jag men visste samtidigt att det bara var en tidsfråga om jag inte fick behålla födan. Inte helt optimalt att vara i rörelse när magen krånglar kraftigt om man säger så.

Till slut verkade dock magen ge med sig och jag kunde fortsätta peta i mig allehanda godsaker men kroppen var trött. Tiden mellan 04:30 och 06 var rätt behaglig och jag matade på. Tappade dock helt tidsperspektivet och zonade ut från hela eventet och fokuserade på att klara nästkommande varv vilket var effektfullt.

Sista timmarna med ljuset som började komma var smått magiska och ju fler minuter som gick desto enklare blev det. Glädjen att se de andra löparna som matade på fick mig att småle. Känslan av samhörighet med alla deltagare hade växt sig starkare och starkare ju fler timmar av eventet som gått.

När klockan slog 09 och deltagarna kom springandes så var jag så otroligt trött men samtidigt lycklig.Vi hade gjort det ännu en gång. Ett stort antal deltagare som inte känner varandra enas och springer varv efter varv runt ett torg för ett högre syfte än enbart löpning. Fantastiskt helt enkelt!

Stort tack till er alla. Insamlingen slutade på ca 131.000 vilket i sig är ren och skär magi!

Kul att deltagarna i 2017 verkar nöjda med. Vi ses på Kärlekens Torg 2018

Stort tack till Erica Marcusson för att du gjorde intervjun och tog många fina bilder!

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X