Napoleon försvarade kungakronan i Skärholmsloppet

0
46

Napoleon Solomon, Fredrikshofs FIF, försvarade sin seger från förra året när han vann Skärholmsloppet med tiden 14.51 på fem kilometer.

Skärholmsloppet 14
Napoleon Solomon levererade en ny seger i Skärholmsloppet. Foto: Mikael Grip

– Målsättningen är alltid att vinna när jag tävlar. Det blev ett bra lopp. Jag är nöjd med segern och tiden, berättade ”Nappe” i solskenet i en förort till Stockholm med skapligt drag på torget.

Till att börja med satte Msgna Beyen, från Eritrea, högsta fart och hade ledningen med 20 meter när elitlöparna forsade genom Skärholmens Köpcentrum. Några flanörer höjde både förvånat och uppskattat åt det udda inslaget i lördagshandeln.

Skärholmsloppet 15
Msgna Beyen öppnade starkt, men fick betala för den hårda öppningen på slutet. Foto: Mikael Grip

Napoleon jagade närmast bakom, tätt följd av evigt unge och löpstarke Fredrik Uhrbom, 37 år i sommar. Även Daniel Lundgren fanns med i täten.

– Msgna gick nog ut lite hårt. Uhrbom och jag kom ifatt honom och kunde också springa ifrån honom, sa den talangfulle 20-åringen.

Innan målgången kunde Napoleon kosta på sig att hoppa upp på lejonstatyn som stod mitt på upploppet.

– Ha, ha. Ja, jag kände mig stark och säker på att jag skulle vinna i det läget.

Skärholmsloppet 16
Napoleon Solomon kostade på sig att träna hinderlöpning på upploppet. Foto: Mikael Grip

14.51 är en bra segertid på en ganska tuff och omväxlande bana. ”Uhris” såg rätt sliten ut ganska tidigt i loppet, men höll ihop det hela fram till 14.55 och en säker andraplats.

– Det är för att jag är så hård. Jag var duktigt trött redan vid två kilometer, men det är bara att bita ihop och köra, konstaterade den svenske maratonmästaren från 2012 innan han firade sin insats med en mjukglass.

Medan Uhrbom närmast ser fram mot Nordic Challenge på 10 000 meter i Norge så ska Napoleon Solomon försöka kvala in till EM på 3 000 meter hinder.

Skärholmsloppet 17
Fredrik Uhrbom kämpade sig i mål som tvåa. Foto: Mikael Grip

– Jag har 8.57 som personligt rekord och kvalgränsen är 8.37, men jag ska göra ett ärligt försök, sa Napoleon.

Trea i Skärholmsloppets herrklass slutade Daniel Lundgren, Turebergs FK, med 15.05. Fyra Msgna Beyen med 15.12 och femma Martin Stjernlöf, Eskilstuna Friidrott, med 16.03.

Skärholmsloppet 18
Daniel Lundgren slutade på tredjeplats i heta Skärholmsloppet 2014. Foto: Mikael Grip

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här