Hem Blogginlägg Redaktören har ordet Ny träningsperiod med coach BG

Ny träningsperiod med coach BG

4

Idag startade min träning mot bättre tider – med en coach. Säsongen 2014 klarade jag mina tre uppsatta mål.

5 km stadslopp under 19 minuter med 18.55 (hade 18.39 på Grabbhalvan, men tror inte den var riktigt 5 km)

10 km under 40 minuter med 39.48.

Halvmaran under 1.30 med 1.29,47.

Totalt klarade jag mina mål med 30 sekunder på rätt sida, skönt att ha marginalerna med sig.

Nu tar coach BG över taktpinnen. Målen han satt upp för mig för 2015 känns både skrämmande och förstås väldigt lockande och inspirerande.

5 km: 17.55

10 km: 37.29

Halvmaraton: 1.24,59

Milmålet och halvmaratonmålet ska nås under våren 2015 påstår han.

Hur ska det här gå till då? Det är ju inte så att jag inte har tränat de senaste åren. En bristvara har varit långpassen. Dels för att det är svårt att få till tiden och dels för att jag inte har disciplinen att ligga och nöta långt själv.

Fokus ska enligt coach ligga på uthållighet med fart och mental styrka. Det första är jag med på, men det andra. Är det något fel på min mentala styrka….????

Programmet för de fyra första veckorna avskräcker inte. Tydligen ska jag lära mig springa långsamt, vilket känns lite paradoxalt.

Två pass under måndagen gav en bra start på det nya träningsprogrammet.

Dagens lunchpass med ”Rosen” och de andra Siemensingenjörerna sprangs för en gångs skull lite mer långsamt. Jag och ”Rosen” bromsade så gått vi kunde och avverkade de 12 kilometerna med 4.47 min/km i snitt. På kvällen drog jag igång löpbandet och avverkade 8 km i 4.40-fart självklart med 2 procents lutning.

Skönt att stämpla in 20 kilometer första dagen på det nya programmet. Lite över budget och lite snabbare än tänkt.

I programmet finns pass som jag aldrig har kört. Typ 15 km, med 5 km lugnt, 5 km snabbt och 5 km lugnt. Kanske är det de passen som är nyckeln till snabbare tider.

Taggad? Jovars.

Föregående artikelSäsongsvila på Kap Verde
Nästa artikelAlexanders härliga höstgenombrott
Redaktören har ordet Namn: Mikael Grip. Bor: Krokek (utanför Norrköping). Meriter: Silvermedalj på 800 meter från Tiwaz. Open 1979 och en bronsmedalj från 1981. Deltog i press-EM Göteborg 2006 på 800 meter. Har genomfört två Lidingölopp. Flera Grabbhalvor bland de 100 bästa. Tvåa i Kvarseborundan (2009). Personliga rekord: Fem km landsväg: 18.10. Tio km: 37.35. Halvmaraton 1.23,16. Favoritsträcka: Letar fortfarande. Vill med löpningen: Må bra, orka mer och därigenom göra det jag vill i livet. Roligaste löpminne: När jag 2006 var i Atlasbergen i Marocko och följde Sveriges då bästa maratonlöpare Said Regragui. Ser fram emot: Att utveckla Spring Löpning För Alla till någonting riktigt bra för alla löpare i Sverige.

4 KOMMENTARER

  1. Du kommer svara på den träningen! Tröskelpassen är grymt bra för både det fysiska och mentala! Skall bli spännande att följa… Lycka till!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X