Hem Aktuellt Nya Spring snart här..

Nya Spring snart här..

0

Den 9 oktober är sista dagen att beställa nya numret av Spring, ett nummer fullmatat med inspiration inför vinterträningen. Du beställer din prenumeration här: https://spring.prenservice.se.

Vill du bara testa en utgåva gör du det här: https://springlfa.se/losnummer/

Vad väntar då?

Teman när det gäller Spring är att det bli lite mer av just det ämnet, du får fortsatt en rejäl mix av allt vad det rör löpning. Så mycket långlöpning men fortsatt välkända vinjetter som vårt 24-timmars reportage.  Våra 24 timmars profiler som alltid har varit en aktuell löpare blir denna gången en av de viktiga eldsjälarna som gör att det finns föreningar, tävlingar, ungdomsträningar, med mera. Carl-Gustaf Nilsson, Mr Högby IF. Han var 22 år när man startade friidrottssektionen på Öland, han blev vald till ordförande och 44 år senare är det fortsatt Calle som driver klubben. Parallellt har han själv gjort löparkarriär med bland annat ett SM silver som senior och sedan en fantastisk veteranepok. Vid ett veteran SM startade han i 7 olika löpgrenar och tog 7 SM guld! Dessutom har han coachat sina barn under uppväxten och idag är de alla landslagslöpare….

Fortsätter vi på temat friidrott så är det Charlotta Fougberg som är utgåvans prestation, vi summerar hela sommaren som varit en lång succé.  Friidrottsprofilen blir Caroline Högardh som radat upp nya personliga rekord under året och dessutom blev belönad med en EM start.

Temat långlöpning då?

Vad sägs om Trans Scania, ett av Sveriges tuffaste lopp, 246 kilometer: Totalt har 62 löpare klarat loppet under dess nioåriga historia, en anledning att många uthärdat kan vara Karlssons hörna i Lövestad. Fotograf Ulf Tjärnström har följt löparna i år och vi bjuder på ett fantastiskt reportage med svart/vita bilder.

Dessutom får vi en inblick i nyligen genomförda Spartathlon. Historiken, loppet, stämningen, du får en heltäckande bild av detta mytomspunna lopp som varit så framgångsrikt för svensk ultralöpning. Vet du vilka svenskar som har vunnit det?

Gillar man fjällen eller har funderat på en fjällmara så kommer en artikel handla om 2XU Idre Fjällmaraton, som Gunilla Kidmark har sprungit och skriver om.

En riktigt lång löptur har vår löpande fotograf och skribent, Jacob Zocherman, sprungit. Följ med honom från Sundvall till Trondheim, från hav till hav på S:t Olavsleden.

Ska du springa maraton kommer du genom att läsa artikeln om snabbaste svensken i Berlin i år, Mathias Ösmark, få ovärderliga tips om kolhydrater och träning.  Vill du ha ännu fler tips så är utgåvans medlem Eric Anfält, 22 fullföljda maraton, alla under 2.40, 17 av dem sub 2.35, 8 sub 30. Och jag tror att det kan bli PB den 2 december i år…

En annan medlem, Marie Wallin reflekterar över löpningen som medicin, ett högaktuellt ämne som man aldrig kan få nog av att läsa om.

Två andra medlemmar är med i utgåvan, dels så har Spring coachat Sara Liljegren, nu Sveriges snabbaste veterantjej med fyra starter på VSM på Öland, 4 SM guld, 2 mästerskapsrekord och ett svenskt rekord ytterligare i år. Sedan är det Umeås eldsjäl, Hasse Nilsson, som skriver stafettkrönikan – just det, om stafetter…

Ett lite annorlunda jobb är att Spring kollat in Canicross… Efter att ha reflekterat över att fler och fler tävlar med hund var vi helt enkelt nyfikna på att förstå vad det är. Nu vet vi? Kanske du också snart?

Naturligtvis blir det mycket mer, som bland annat säsongstipsen, en ny bok av Delius Lack, tester och tävlingsrapporterna som bland annat summerar Lidingöloppet. Utgåvan landar i brevlådan i slutet av vecka 42 och kommer bli ovärderlig i höstmörkret. Är du inte prenumerant, fixa det nu: https://spring.prenservice.se

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X