Hem Aktuellt Nya träningsprogram att följa

Nya träningsprogram att följa

1

Bokaktuelle coachen Magnus Hagström bjuder Springlfa:s läsare på träningsprogram inför millopp, halvmaror och maror.

Magnus Hagströms nya bok är indelad i tre huvudavsnitt: teori, träningsprogram och en övningsbank. Foto: Henrik Skagerlund
Magnus Hagströms nya bok är indelad i tre huvudavsnitt: teori, träningsprogram och en övningsbank. Foto: Henrik Skagerlund

I dagarna utkommer Magnus Hagström och Jari Ketola med ”Spring snabbt hela vägen”. Löparboken kan ses som en vidareutveckling av ”Snabbare, starkare, löpare”, som Hagström släppte häromåret.
– Den här gången har större fokus lagts på explosivitetsträning, Jari Ketola har ju en bakgrund som sprinter. Dessutom finns fler bilder som presenterar olika övningar. Tanken är att boken ska fungera både som en källa till inspiration och som något av ett uppslagsverk, säger Magnus Hagström, träningscoach, föreläsare och författare.

”Spring snabbt hela vägen” innehåller träningsprogram för milen, halvmaran och maran. Dessa blir nu tillgängliga för Springlfa:s läsare.
– Programmen är anpassade för löpare på olika nivåer – rena nybörjare, löpare som vill utvecklas och löpare som vill prestera. Träningsperioderna omfattar 12 veckor, men är upplagda så att de kan kombineras i takt med att konditionen förbättras.

Magnus Hagström är en varm förespråkare av funktionell träning – styrka, rörelse och teknik – för löpare.
– Man kan säga att jag och Jari går emot den tradition som funnits inom svensk långdistanslöpning och som prioriterat kvantitet före kvalitet. Om man ska tävla på 42 kilometer behöver man inte springa ett pass på 30 kilometer varje vecka. I stället för en massa mängdträning rekommenderar jag kortare, mer intensiva pass som inte sliter så mycket på kroppen. Det är min filosofi.

”Spring snabbt hela vägen” heter boken som Magnus Hagström har skrivit tillsammans med Jari Ketola. Foto: Per & Per

Följ det träningsprogram som passar dig bäst

Träningsprogram 10 km – Nybörjare, fortsättning nybörjare och prestera

Träningsprogram halvmara – Nybörjare, fortsättning nybörjare och prestera

Träningsprogram marathon – Nybörjare, fortsättning nybörjare och prestera

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X