Hem Aktuellt NYTT NUMMER!

NYTT NUMMER!

0

Bara dagar kvar till ännu 200 sidor av magasinet ska laddas in i tryckpressen.

Det blir som vanligt mycket läsning om vår favoritsyssla, löpning. Ett jobb som säkerligen kommer avnjutas av många är att vi grävt djupt i maratonutvecklingen de sista 40 åren, vi ställer oss frågan – var det bättre förr? Tider, profiler, slutsatser – är du maratonlöpare kommer du njuta av all statistik. Vi har dessutom besökt två stora maratonlopp, Hamburg och London där du får guider för framtiden. Pratar man riktigt långt så har vi en lång intervju med Torbjörn Gyllebring som nyligen satte svenskt rekord på 100 km, vi får även en rapport från trail VM där Patrizia har språkat med landslagsledare Kerstin Rosenqvist om både det loppet och arbetet som ledare generellt.

Spring gör med start i denna utgåva en satsning mot veteran VM i Göteborg 2024, en artikelserie som ska skapa världens största friidrottstävling någonsin är ambitionen. I avslutade artikeln ”Målgång” lyfter vi upp helt galna prestationer av veteraner från hela världen, snacka om inspiration. Jonas Böhlmark inspirerar också genom att äventyra 900 mil under ett år, detta trots att han dagligen medicinerar mot bipolär sjukdom. En annan äventyrare är Mats Dänsel som både berättar lite om sina äventyr och ger tips för er som vill testa. Vi har även träffat Emelie Rosén som ligger bakom dokumentären, Löparkriget. Utgåvans profil är Leonie Balter, en ganska anonym löpare som tävlar för FK Studenterna och tituleras Dr. En annan doktor är Malin Österman som har svarat på Tisjös 10 frågor.

På västkusten har vi träffar Richard Bäckström och även klubben Mölndals AIK som gjort en satsning som många kan lära sig något av. På sydkusten besökte vi SM milen i april. Dessutom är det säsongstips om aerob träning, intervallträning med Runacademy och Elmina Saksi spannar och vi bjuder på ett utdrag ur Dekius Lacks nya löparroman.

Löpning på olika underlag, olika distanser och från alla Sveriges olika hörn, kan det bli bättre? Ovan är ett litet axplock av vad som väntar i årets andra Springbok, bli prenumerant och inspireras av andra löpare. https://springlfa.se/shop/

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X