Hem Våra hårdbevakade lopp 2017 Allt om Kistaloppet 2017 Orienterare i världsklass vinnare i Kistaloppet

Orienterare i världsklass vinnare i Kistaloppet

0

Det var en orienterare i världsklass som vann damklassen i Kistaloppet. Catherine Taylor var helt överlägsen på den omväxlande milbanan.

Catherine Taylor lämnade karta och kompass hemma och vann Kistaloppet i stor stil. Foto: Mikael Grip

– Jag hade siktat på en bättre tid. Men banan var ganska tuff här och var. Men det var en omväxlande och rolig bansträckning, sa Catherine efter prisutdelningen.

Kistaloppet vann hon med 36.21.

– Det är inte ofta jag har chansen att springa sådana här lopp. Men den här helgen var jag ledig från orienteringen så då passade jag på, berättade Catherine med ett leende.

Carherine Taylor flyttade till Sverige för fem år sedan.

– Jag ville utveckla min orienteringsförmåga och eftersom Sverige är ett föregångsland inom orienteringen så var valet enkelt, sa den 28-årige brittiskan som är född i Yorkshire.

Cathrine höll koll på tiden i Kista Galleria. Foto: Mikael Grip

Framgångarna har inte låtit vänta på sig. Catherine har varit med på VM flera gånger och tagit framskjutna placeringar. Bland annat slutade hon femma på medeldistans 2015 och sexa på långdistans samma år. 2015 kom Catherine sjua i den totala världscupen.

– Nästa helg är det orientering som gäller igen när det är dags för stafett-SM. Jag tävlar på alla distanser i orientering. Från sprint till långdistans och allt däremellan, sammanfattade Cathrine som bor i Stockholm och tävlar för OK Södertörn.

Tsega Fsiha på väg mot mål som tvåa. Foto: Mikael Grip

Tsega Fsiha, Eskilstuna Friidrott, sprang in i mål som tvåa med 37.49. Johanna Salminen tog hand om tredjeplatsen med 38.25.

Xemilla Sylvander, Emilie Sylvander och Nathalie Särnström gillade peppet utmed banan. Foto: Mikael Grip

Xemilla Sylvander, Emilie Sylvander och Nathalie Särnström myste efter loppet i den härliga sensommarsolen.

– Otroligt roligt lopp. Det bästa är alla ungdomar som är funktionärer och står utmed banan och peppar, tyckte Emelie Sylvander.

Tre nöjda debutanter i Kistaloppet i form av Hedie Alamdoost, Alex Karlsson och Tom Strömback. Foto: Mikael Grip

Hedie Alamdoost, Alex Karlsson och Tom Strömback var med i Kistaloppet för första gången.

– Vi arbetar tillsammans på Philips och fick startplatserna gratis. Vi blev inte avskräckta utan kommer gärna tillbaka, sa Tom och fick medhåll från sina kompisar.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X