Oro

0

Veckans första pass, Mjuk uppvärmning innan lätt jogg var tanken . Längs den trafikerade gatan drar det till i baksidan låret! Tankarna snurrar runt i allt högre fart tills de når orkanstyrka!. Är det nu alla milen var förgäves? Såklart det inte skulle vara förgäves för all träning är ju bra. Förgäves för att alla milen inte skulle mynna ut i Göta Kanal Run. Kom jag så här nära min dröm men skulle det stanna enbart vid en dröm? Skulle jag få ställa in Stockholm Maraton också ? Gick några meter och masserade baksidan. Det släppte och jag joggade vidare !

Morgonen efter vaknade jag med en ömhet i baksidan låren med dragning inåt ljumsken. Paniken lägrade mitt sinne. Foamroller åkte fram och stretch i massor. Försökte också ta mig en promenad. Dagen gick men smärtan fanns kvar. Jag blev mörk i sinnet !
På kvällen när jag la mig bad jag en stilla bön att smärtan skulle vara borta när jag vaknade nästa morgon! Jag blev bönhörd men valde att ta en extra vilodag för säkerhets skull ! Satsningen mot Göta Kanal fortsätter alltså var det första jag tänkte när jag insåg att smärtan var väck.

Annars har veckan förutom löpning varit mycket av planering och beställande av biljetter. Planerande av vad man behöver med sig. Kläder, skor, solkrämer, vaselin,plåster, flipbelt,ombyte,vanliga kläder, badkläder ,lakan men vad behöver man mer ? Det dök upp ett mail från tävlingsledningen på Göta Kanal som gav mig lite vägledning. 30 dagar kvar ! Känns mäktigt men samtidigt börjar vidden av vad som komma skall krypa in under huden ! Samtidigt vet jag hur man gör.Vänster fot, höger fot och repetera. Denna gång är dock skillnaden att det ska ske väldigt många gånger !

Jag beställde tågbiljett till Sjötorp häromdagen. Det är där vi 20 hugade löpare samlas dagen innan.Kliver på i Stockholm med sikte mot Skövde och sedan byte för vidarefärd mot Mariestad. Ytterligare ett byte för vidare transport mot Sjötorp där jag ska vara på plats senast 17:00. Kommer att vara i Sjötorp redan vid 15-tiden. Undrar vad man fördriva tiden med där ? Någon som har något förslag ? Springa känns ju det ultimata men med tanke på att jag har några mil framför mig de kommande dagarna kanske jag ska låta bli det ?

Helgen som gick blev ganska lugn löpmässigt. Fick tipset att korta ner sträckan eftersom jag hade Stockholm Maraton en vecka senare. Jag får lägga in två lite längre pass denna vecka istället för jag vill ha lite fler kilometer i kroppen.

På söndagen vaknade jag som vanligt supertidigt. Extrapris på löparkläder och på Hoka One. Ni kan ana vad som hände antar jag ?

Avslutningsvis så finns det ett Facebook-Event för en 24-timmars löpning i december.

Förra året sprang jag och ett helt fantastiskt gäng medlöpare runt Mariatorget i Stockholm. Vi sprang för Musikhjälpens räkning. Alla hade olika tider för att fylla upp schemat så det skulle finnas löpare under hela dygnet och ibland var vi flera som sprang samtidigt. Några sprang långt,andra sprang kortare, någon slog personligt rekord! Från 9:00 på lördagsmorgonen till 9 på söndagmorgon ! Det var magiskt att springa och för egen del sprang jag sammanlagt lite över 6 mil och lyckades samla in nästan 8000 kronor som gick direkt till Musikhjälpen ! Det är ett öppet event och det är bara att gå in och anmäla sig ! Allt eftersom det närmar sig kommer vi sy ihop eventet så det blir ännu bättre än förra året !

Några saker som jag har på gång men som inte är riktigt klart ännu som jag inte får berätta men när/ om det blir klart är en riktigt kul löpargrej för mig. Hoppas jag kan återkomma i nästa veckas inlägg om det.

Nu inväntar jag kommande lördag och Stockholm Maraton ! Ska bli kul att träffa en massa löparkompisar på After Run sedan!

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X