På g igen!

0
8

Efter terräng-NM var årets tävlingssäsong slut. Därefter följde lite säsongsvila ett par veckor. Vila och vila kanske en del kan tycka att det var överdrivet att kalla det. Jag träna ju faktiskt, eller träna skulle jag inte säga att jag gjorde. Jag var ute lite slumpvis och joggade en lätt sväng. Tränade inga kvalitetspass, inga långa pass och inte två pass om dagen. Det var rätt välbehövligt efter en lång säsong, som starta upp någonstans i januari där alternativträningen fortfarande låg i fokus med inslag av någon kvarts jogg varannan dag, fortsatte med en säsong där form och resultat svängt mellan topp och väldigt djupa dalar och avslutades med en bra terrängsäsong.

Denna vecka har det åter blivit dags att skaffa sig en träningsplan, träna kvalitetspass, träna långpass och två pass om dagen är standardkonceptet. Efter 3 dagar har jag börjat känna igen mig lite. Just känslan att komma hem och känna sig trött på ett skönt fysiskt sätt. Det är en mycket bättre trötthet det än och komma hem sönderstressad från en tuff och lång arbetsdag. Dessvärre inser jag lite så här i uppstarten hur mycket jag egentligen ogillar att inte vara i form. Jag vill nog egentligen vara någon slags supermänniska med en formtopp 365 dagar om året, oavsett om jag har tränat mig supersliten eller om jag har vilat och slöat. Än så länge har jag dock lyckas ta det hela med någorlunda ro, även om en viss frustration dök upp under dagens backintervaller när jag insåg att tiderna var riktigt dåliga. Samtidigt vet jag att jag tidigt i höstas fixade att kapa bort 10s på en vecka och ytterligare 5s veckan därpå och så ytterligare några till. Så tills nästa år någon gång när jag åter behöver vara i form och prestera resultat så kan det nog ha ordnat upp sig ändå.

Om denna vecka nu får ses som en uppstart vecka så är det snart dags att grundträna på riktigt. Planen är att jag i år inte ska göra en favorit i repris från förra året, utan att jag i år ska hålla löpträningen i fokus. Visserligen funka det ju till slut förra året också, men frågan är vart jag hamnat om jag lagt lika mycket kraft på att träna löpning som jag la på alternativträning. Nåt som dels krävde mycket tålamod och framförallt vilja att visa för mig själv att jag skulle kunna få ihop det på ett bra sätt. Övergången till löpningen var aningen seg, men till slut när jag våga kolla hur snabbt jag sprang och därefter ställa mig på startlinjen i årets första lopp så var jag ändå nöjd. Alltså just då och där för stunden. Sekunden senare ville jag springa ytterligare snabbare och därefter ytterligare snabbare.

Så in i vinterträningen med mycket vilja att bli snabbare och bättre, träna bra och smart.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här