Patrik vände alla ryggen och vann Karlstad Stadslopp

0
8

Patrik Andersson, Hälle IF, vann Karlstad Stadslopp på ett kontrollerat sätt. Foto: Mikael Grip

– Det brukar alltid dyka upp någon som är riktigt bra. Men inte den här gången, berättade 27-åringen efter prisutdelningen i solskenet.

Solen sken över Karlstad denna sköna lördag och stundtals var det riktig varmt med temperaturer en bit över 20 grader. Lägg till en kraftig blåst och det blev kämpigt på den ändå flacka milbanan som brukar bjuda på snabba segertider.

– Det var motvind de första fem kilometerna och medvind de sista fem. Men visst kändes det, fortsatte Patrik som lämnade klubbkompisen och slutlige tvåan Daniel Lund efter tre kilometer.

– Daniel kände nog en överdriven respekt och hade nog orkat hänga på.

DSC 1995

Ingen fara Patrik! Det kom aldrig någon som kunde hota bakifrån. Foto: Mikael Grip

I mål fick Patrik tiden 31.57. 13 sekunder före Lund och 23 sekunder före de två norrmännen Mörk och Naess som hade en het spurtstrid om tredjeplatsen som slutade i dött lopp.

– Ingen jättebra tid. Jag hade bättre tid här 2009, men då var det ett helt gäng kenyaner med och jag var inte ens bland de tio bästa. Kul att vinna ett lopp. Det var ett tag sedan sist, konstaterade segraren som har haft stora skadebekymmer efter förra årets Lidingölopp.

Den vänstra ljumsken har krånglat rejält.

– De fyra första månaderna efter Lidingöloppet kunde jag inte träna någonting. Det högg till i ljumsken direkt. Nu har jag kommit igång skapligt igen men kan fortfarande bara köra ett kvalitetspass i veckan. Det blir mycket distanslöpning.

DSC 2239

Segerbukett, vinnartröja, prischeck och vinnarpokal. Det blev full pott för Patrik Andersson i Karlstad Stadslopp. Foto: Mikael Grip 

Hur ser du på resten av säsongen?

– Banlöpning är nog bara att glömma. Det blir att springa sådana här typer av stadslopp i sommar. Jag skulle också vilja få till ett maratonlopp, men det får bli i slutet av året om kroppen fungerar.

Anders Eriksson, från arrangörsklubben IF Göta Karlstad, blev bäste hemmalöpare och värmlänning i loppet.

Sluttiden 32.59 och en sjätteplats blev facit för 31-åringen.

– Jag är nöjd med placeringen men inte med tiden. Jag siktade på en tid runt 32.30, men formen är väl för dålig, sa Anders som första och främst satsar på maratonlöpning och har 2.35 som personligt rekord från Paris Marathon i våras.

DSC 2012

Anders Eriksson, bäste hemmalöpare och värmlänning. Foto: Mikael Grip

2.36 från förra årets ruskigt kalla, blåsiga och regniga Stockholm Marathon imponerar också.

– Jag trivs bäst i regn och det var det ju inte direkt idag, konstaterade Anders Eriksson och kisade mot den intensiva solen.

Totalt i löpning, gåing och inlines drog Karlstad Stadslopp strax över 4 400 anmälda deltagare. Lägg till cirka 800 deltagare i Karlstad Minilopp och lika många i Karlstad Miniminilopp så förstår ni att arrangören var nöjd med den soliga löpardagen.

DSC 2009

Slutliga femman Patrik Sällstedt hade en tuff resa de sista 500 meterna av det varma och blåsiga milloppet i Karlstad. Foto: Mikael Grip

Topp-fem (herrar), Karlstad Stadslopp, 10 km:

1) Patrik Andersson, Hälle IF, 31.57

2) Daniel Lund, Hälle IF, 32.10.

3) Öystein Mörk, SK Kraft, 32.20.

3) Harald Solhaug Naess, SK Vidar, 32.20.

5) Patrik Sällstedt, Enhörna IF, 32.30

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här