Hem Aktuellt Patrizia på UTMB äventyr med Asics

Patrizia på UTMB äventyr med Asics

0

Asics bjöd in till ett trailevent under finalen av UTMB- veckan och passade på att promota sin nya trailssko Asics Fuji Lite 3 samt resten av sin trailcollection i samma serie. Vi hade även första parkett att följa täten och några av deras löpare under det ikoniska UTMB (Ultra Trail de Mont Blanc). Och vilken helg det blev! Det gick bra för deras löpare men det är nog två andra rekord som sattes under veckan som ger det största avtrycket i trailvärlden.

Skon Asics Fuji Lite 3 är som numret antyder den tredje varianten av Fuji Lite och den sko som Asics löparna använder under UTMB-veckan. Skona är framtagen för att löparen ska få maximalt grepp i vått och torrt underlag i bergsmiljö. Samtidigt har Asics enorm fokus på hållbarhet i såväl framställning som materialet i själva skon. Eller vad sägs om att mellansulan består av cellulosa?!

Förutom skon finns det kläder i samma serie; shorts, löparkjolar, race t-shirts, regntät jacka och byxa, ryggsäck med mera som krävs under långa bergslopp. För att maxa helgen och få möjlighet att hårdtesta skor och kläder steg jag upp tidigt för att komma ut i bergen. Förutom att kläderna är oerhört snygga så lever de upp till samtliga av mina andra krav; de sitter skönt och är funktionella. Kläderna är lite som en sådan där lite fällkniv med en massa finesser. Det är smarta fickor där det ska vara smarta fickor utan att det är en massa tampar och snoddar i onödan. Riktigt bra, sköna och snygga kläder med andra ord. Skon är ett kapitel för sig. Den ser kanske inte mycket ut för världen – men greppet är trots en ganska blygsam struktur suverän och löparkänslan magisk.

Många är det fantastiska resultat som gjordes under UTMB-veckan. Så många överträffar sig själva och springer längre och mer än de kanske trodde var möjligt. Dessa hjälteinsatser får inte glömmas och förringas, men veckans stjärnor var ändå Petter Engdahl och Kilian Jornet som bägge vann sina respektive tävlingar och satte nya banrekord. Smaka på att springa snabbare än 6-tempo på 100 kilometer med 6 100 positiva höjdmeter, det gjorde Petter som med god marginal sprang in under 10 timmar. Kilian sprang UTMBs 17 mil och 10 000+h på sub 20 h. Det är galet snabbt i de terrängen och miljön. Läs mer om Petters prestation i nya Spring.

Kilian mot segern

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X