Hem Blogginlägg Pokémon Go – en riktig game changer

Pokémon Go – en riktig game changer

0

Pokémon Go

Pokémon Go-spelets popularitet har väl knappast undgått någon vid det här laget. Spelet har blivit en enorm succé sedan det släpptes och vart man än går tycks man stöta på personer som spelar. Pokémon Go är ett interaktivt spel där du använder en mobilenhet och dess GPS-funktion för att gå runt fånga Pokémon. Jag själv är uppvuxen med Pokémon och har väntat med viss spänning på att Nintendo äntligen skulle släppa ett Pokémon-spel som app, men jag kunde aldrig tro att det skulle ta såna här proportioner. Jag trodde kanske att det bara skulle vara de ”vanliga” spelarna som spelade Pokémon Go, men det är så otroligt många som spelar som inte ens hört talas om Pokémon förut. Helt fantastiskt roligt tycker jag!

Pokémon Go är en game changer på alla sätt och vis. Jag har stött på personer av alla typer och storlekar som spelar: ungdomar, vuxna, hela familjer, pensionärer, överviktiga, spinkiga, bleka, vältränade och så vidare. Från att vi oroar oss över att fler och fler blir överviktiga och deprimerade till att faktiskt se de här personerna vara ute och röra på sig och interagera med varandra. Som vi har funderat på vad man skulle kunna göra för att få de här personerna att komma ut och röra på sig! Jag har redan hört många fantastiska berättelser där folk som varit deprimerade säger att de börjar må bättre och att de har träffat nya vänner genom att vara ute och spela. Jag är helt säker på att vi snart kommer att få ta del av fler historier om hur folk, till exempel, går ner i vikt med hjälp av Pokémon Go. Sen finns det såklart de som fortfarande gnäller. Först var det gnäll om att folk bara sitter inne och nu är det säkert samma personer som gnäller för att folk springer ute. Det har rapporterats om folk som hittat lik och blivit rånade när de spelat och att det då skulle vara farligt att spela. Det är inte spelarnas fel att världen ser ut som den gör säger jag. Sen ska man såklart spela med sunt förnuft. Jag mötte en äldre kvinna som ifrågasatte det hela med ”vart är världen på väg” och att ”ska det verkligen behövas ett mobilspel för att få ut folk”. Kvinnan i fråga var själv ute och motionerade med gåstavar och det var tydligen det som behövdes för att få ut henne. Stirra er inte blinda på tillbehören, utan ta tillfället i akt att prova spelet själva!

Faktum är att det finns stora fördelar för oss löpare med det här spelet, blandat annat finns det Pokémon-ägg som kläcks när man har avverkat en viss distans till fots: 2 km, 5 km eller 10 km (nej, det går inte att fuska med snabbare transportmedel då det finns en funktion som gör att distansen inte räknas över en viss hastighet). Jag har själv varit ute på ett par Pokémon-löprundor. Själva löpningen blir väldigt lik fartlek. Telefon burrar så fort det dyker upp en ny Pokémon som man kan fånga och då behöver man i princip stå still för att kunna fånga den med en så kallad pokéboll. Ibland är de svårfångade och då kan det krävas flera försök och man kan bli stående ett par sekunder. Det negativa är att det kan bli rätt många stopp och att man ibland inte hinner så långt innan nästa Pokémon dyker upp. Men en av de mest positiva sakerna är den mentala aspekten som Pokémon Go tillför till träningen. Mellan alla stopp springer jag på i ett tempo som är betydligt mycket snabbare än vad jag normalt skulle klara av att hålla en längre sträcka och jag vet inte när jag får stanna nästa gång. Ibland kan jag springa nån kilometer eller två innan det burrar till i telefonen och då har man hunnit be många gånger om det ska dyka upp en Pokémon så att man får stanna och hämta andan ett par sekunder. Perfekt mental träning att inte veta när man ska få stanna nästa gång utan bara bita ihop och hålla tempot så länge det krävs! Sen kan man ju bara ge sig ut och springa långsamt och använda spelet som motivation att komma ut, för tiden och distansen trillar iväg snabbt när man är ute och spelar. Innan du säger att ”det där är inget för mig” så tycker jag att du ska prova! Pokemon Go är ett kostnadsfritt och roligt spel som uppmuntrar till att utforska, rör på sig och träffa nya människor. Om du vill ha en snabb beskrivning om hur spelet fungerar så finns det en bra video här.

Lycka till på din Pokémon-jakt!

 

Föregående artikelTräningstips på högsta nivå..
Nästa artikelDagens Springmedlem…
Snabba steg Namn: Emil Mann. Född: 1988. Bor: Hofors. Jobb: Översättare. Klubb: Hofors LK. Tränare: Ingen. Meriter: Distriktsmästare ett par gånger och så när en SM-final i sprint. Favoritsträcka: Än så länge måste jag nog säga 60 m, men om ett tag kommer det nog vara milen. Personliga rekord: 60 m: 7.21, 100 m: 11.33, 200 m: 22.80. Vill med löpningen: Se utveckling. Ser fram emot: Att lära mig så mycket som möjligt.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X