Puerto Rico gav mig löpningen tillbaka

0
13

Nej, det blev ingen löpning i New York heller. Chinatown ligger inte direkt vid Central Park om nu någon naiv svensk trodde det. Motion fick vi ändå. Vi tog oss till Central Park till fots vilket verkligen var en bedrift på många sätt. Istället för att springa i den mytomspunna parken så tränade jag överkroppen genom att ro en liten plåteka. En annorlunda upplevelse.

Att ta sig in i de olika affärerna på Broadway var riktigt roligt och billigt. Med en stark krona så blir shoppingen närmast overklig. Hittade ett par estetiskt snygga och riktigt sköna Pumadojor på sale för 29 dollar (typ 200 spänn). Till sist blev det för dyrt med ett par Nike Lunarglide i senaste modellen för 100 dollar (cirka 650 kronor) ordinarie pris. De kunde ju vara billigare någon annanstans.

Får hoppas att prisbilden är lika gynnsam i Florida och att jag har fått mitt förnuft tillbaka.

Igår flög vi till San Juan i Puerto Rico. Den tropiska härliga värmen slog emot oss när vi klev av flygplanet. Första hela dagen i Karibien gav tre löppass. Två lugna utomhus, med möte med rätt stora leguaner som är snabbare än vad man först kan tro, och ett i gymmet på löpbandet.

Är du helt dum i huvudet som springer på löpband kanske någon tänker med tanke på de grymma förutsättningarna för utomhusträning? Men jag måste tänka på min långa rygg och börja bygga lite styrka. När de fräscha löpbanden med varsin tv ändå stod där så rev jag av 20 minuter i mitt nuvarande maxtempo med 1,5 procents lutning. Att Miss Puerto Rico tränade på samma gym gjorde ju inte saken sämre.

Värme är som balsam för min löparsjäl. Jag ser redan fram mot morgondagen och nya pass mellan de svalkande doppen i havet och poolen. Såg att den första snön fallit i Sverige. Grattis!

Nu springer vi definitivt vidare! Jag är boostad till max.

Föregående artikelPaltkoma
Nästa artikelBanlöpning?
Redaktören har ordet Namn: Mikael Grip. Bor: Krokek (utanför Norrköping). Meriter: Silvermedalj på 800 meter från Tiwaz. Open 1979 och en bronsmedalj från 1981. Deltog i press-EM Göteborg 2006 på 800 meter. Har genomfört två Lidingölopp. Flera Grabbhalvor bland de 100 bästa. Tvåa i Kvarseborundan (2009). Personliga rekord: Fem km landsväg: 18.10. Tio km: 37.35. Halvmaraton 1.23,16. Favoritsträcka: Letar fortfarande. Vill med löpningen: Må bra, orka mer och därigenom göra det jag vill i livet. Roligaste löpminne: När jag 2006 var i Atlasbergen i Marocko och följde Sveriges då bästa maratonlöpare Said Regragui. Ser fram emot: Att utveckla Spring Löpning För Alla till någonting riktigt bra för alla löpare i Sverige.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här