“Musse” höjde Eksjö Stadslopp

Nyheter  

Mustafa Mohamed fortsätter att med framgång springa mindre stadslopp som ett led i träningen efter sin skadeperiod. Arkivbild: Runpix/Peter Holgersson.

– Självklart är vi superglada att ”Musse” ville springa här i Eksjö Stadslopp. Kanske var det därför vi hade så många deltagare. En riktig höjdare, berättar tävlingsledaren Stellan Broman.

”Musse” var ute efter Håkan Börjesson, IF Hagens, banrekord på 30.08, satt för över 20 år sedan. Håkan var på sin tid en duktig långlöpare och vann fyra raka SM-guld i halvmaraton (1987-1990).

Han satsade hårt, men världsstjärnan på 3 000 meter hinder fick efter tio kilometers bra tempoträning nöja sig med segern och tiden 30.27. Tvåa slutade ”Musses” klubbkompis från IF Hälle, Patrik Andersson, med 31.18.

Loppet gick i de centrala delarna av lilla Eksjö i Småland, i fredags dagen innan maran i Stockholm.

– Banan är riktigt flack och snabb. ”Musse” lovade att komma tillbaka nästa år och försöka knäcka banrekordet om det inte stör hans uppladdning inför OS i London, säger en stolt tävlingsledare.

Stellan_Broman_och_Musse

En överlycklig tävlingsledare i form av Stellan Broman tillsammans med världsstjärnan “Musse”.

Enda tjej under 40 minuter i damklassen över tio kilometer var Kari Eie, Norge, som vann med 39.50. Totalt deltog 1 000 knattar, damer och herrar i årets lopp med Mustafa ”Musse” Mohamed som stort dragplåster.

Dagen innan Eksjö Stadslopp laddade ”Musse” upp med att delta i Marathonstafetten i Trollhättan, där IF Hälle vann. Han sprang tre av de 18 varven som mätte 2,3 kilometer och hade 7.07 på sitt snabbaste varv. Som LFA tidigare skrivit om så vann ”Musse” Laxaloppet i Halmstad 30 april.

Musse_vinner

“Musse” mot målet i Eksjö.

Även Karnevalsloppet i Avesta i Dalarna sprangs dagen innan massorna gav sig ut i Sveriges huvudstad. 25-årsjubilaren drog hela 2 000 deltagare i alla åldrar när hela bygden deltog i festligheterna på stan.

Anders_Dahl

Anders Dahl vann Karnevalsloppet.

Från Avesta kommer kändisar som brottslingen Lars-Inge Svartenbrandt och ishockeykungen Nicklas Lidström samt speedwayprofilen Tony Rickardsson.

Tillbaka till loppet.

Anders Dahl, Högby AIK, vann det åtta kilometer långa loppet med tiden 25.19 vilket ger 3.09 minuter/kilometer i snitt. Andraplatsen knep Jan Amnéus, ICA Kvantum Avesta, med 25.35 före Anton Östlin, Hantverksdesign, 25.58.

Anita

Anita Nordenström.

I damklassen blev det en hård kamp mellan Anita Nordenström, IFK Mora, och Hanna Salander, Hässelby SK. Anita visade sig vara starkast och segrade med 29.27 mot 29.40 för Hanna. Dessa två var helt överlägsna.

Knattestart

Knattestart i Karnevalsloppet.

Samma dag som Stockholm Marathon valde 100 personer att istället ta sig igenom Åsarpsloppet, några mil från Falköping.

– Det var tredje året vi körde. Vi är jättenöjda med deltagarantalet. Vi är fyra stycken som arbetar med loppet, berättar initiativtagaren Simon Fredriksson från Redvägs SK.

Vinnare_10km_Herr_copy

Hassan Araye.

Åsarpsloppet gjorde verkligen skäl för epitetet motionslopp, Hassan Araye vann det tio kilometer långa racet med 39.40. Patricia Bladh var snabbaste dam med 47.13.

På måndagskvällen avgjordes ytterligare ett lopp i den populära löparserien Blodomloppet. 9 500 deltagare trivdes i Slottsskogen, i direkt närhet av start-och målområdet för GöteborgsVarvet för en dryg vecka sedan. Göteborg verkar inte få nog av löpning under maj månad.

Tiokilometersbanan vann Daniel Tidholm med 34.16 i herrklassen. I damklassen segrade Karin Nilsson med 39.15. Snabbare gick det på halva distansen, fem kilometer, där elittjejen Charlotta Fougberg, var först i mål med 17.07. En tid som räckt till femteplats i herrklassen där Albert Mollén, från Löparhjältarna, hade mest bråttom med 16.04.

 

 Dela på Facebook