0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Blogginlägg Lena Eliasson Race and recovery - positivt formbesked i Borås, men ett PB är...

Race and recovery – positivt formbesked i Borås, men ett PB är inte hela sanningen…

Var del har sitt plagg.
Var del har sitt plagg

Landslagssamling i Borås och förutom en mycket trevlig morgonlöpning med guidning av maratonkompisen Anneli Johansson var det även lite inomhuslöpning och individuellt 3000m-race på dagsprogrammet. Här hände något som fick mig att tänka till och fundera lite extra över min upplevda tuffa höst, dvs att jag känt mig trött, tömd på energi, stum i låren och inte alls i form…….

Jag satte upp målet 10.00 som en riktlinje och klockan på ”pip” varje 20s, för att kunna stämma av med mig själv att jag höll det tempot. Det fungerade väl i ungefär en sisådär 100m, sedan insåg jag att jag startat lite för snabbt (surprise!!), men eftersom det kändes riktigt bekvämt och bra så körde jag mer på känsla och kunde under andra kilometern istället landa i det där 10-blankt-tempot. varv efter varv malde jag på och funderade inte så mycket på någonting faktiskt, bara sprang och njöt av att det var bekvämt. Visst, när varv 9-12 skulle genomföras kändes det att benen inte sprungit varken intervaller eller tempo på ett tag, men fortsatt bekvämt och flåset ganska oberört! Kämpade på och kunde förvånat klocka mig på tangerat PB (typ 9.46) – utan att egentligen uppleva att jag ens funderat på att pressa mig stum. Hur gick det till? Kunde ju även i morse konstatera att kroppen fortfarande behöver lugn och återhämtning och att uppförsbackar är ”blä” för låren.

Förklaringen är nog ganska enkel ändå:

1) Det är INGA backar på 3000m inomhuslöpning.

2) Det är inte jättejobbigt att springa i knappa 10min OCH det säger inte att mina depåer är välfyllda och skulle klara långa belastningar. Jag bör därför fortsätta lasta in och undvika att gå mig tom.

3) Jag har blivit bättre på hårda underlag och kan knata på i ett högt tempo utan att bli särskilt stum eller flåsig, MEN jag håller mig ifrån att dra på mig mjölksyra och testar inte mina gränser. Mentalt är jag inte där.

Jätteroligt att jag hade den här kapaciteten i mig idag, men tyvärr innebär det inte att jag imorgon kan köra på och starta den hårda vinterträningen. Snarare kan jag konstatera att det inte är FORMEN det är ”fel” på, däremot finns det en hel del att önska i återhämtningssystemet för att jag skall orka längre, snabbare och oftare!

Tur då att jag kan testa lite olika knep och bland annat kan dra på mig några återhämtningsfunktionsplagg från Compressport. Jag har ofta använt R2 på vaderna när jag sprungit löplopp och så även denna gång. Nytt koncept för mig är att också köra mer återhämtningsstrumpor och byxor.

Nöjde mig med calf och sockor under racet. Byxorna kör jag nu efteråt, ihop med långa kompressionssockar.
Nöjde mig med calf och sockor under racet. Byxorna kör jag nu efteråt, ihop med långa kompressionssockar.

Helgen här i Borås ger utrymme för 3 orienteringssprinter i zoo-event, men för min del blir det ”bara” träningspass och sedan ett nytt försök till PB-tangering på söndag, då det är nytt race på G. Får se om jag klarat av lite återhämtning till dess. Till skillnad från många tidigare landslagssamlingar är det den här gången mycket luft i programmet och nu blir det lite fredagsmys med film och någon sötsak – belöning för ett bra beslut om att INTE tävla med andra än mig själv den här helgen OCH att jag faktiskt idag gjorde en jäkligt bra insats på banan!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,665FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

GPX-myset

0
Man brukar ju säga att den som eldar med egenhuggen ved blir varm två gånger: när det eldas och när det huggs. Jag tycker...

Recension Nike Tempo Next%

All I Want For Christmas

Växelbruk

- Annons-

PODCAST

X
X