Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Racerapport Bålsta Stadslopp

Racerapport Bålsta Stadslopp

0

Som jag skrev om i förrgår var dags för det första Bålsta Stadslopp på lördagen. Jag hade anmält mig i start på både fem och tio km för att få bra fartträning inför Stockholm marathon. Tanken var att köra lite hårdare på femman för att sedan se hur det kändes på tian.

Starten för femman gick 10:00 och jag, Mattias från Durgo samt Jonas från Spårvägen kom iväg ganska omgående. Jonas gick upp i front med mig och Mattias i rygg men redan efter 1,5 km började det dra ut sig lite. Mellan mig och Mattias var det en liten lucka till min fördel som höll fram till ca en km kvar då han gick förbi. Försökte svara men även han ökade, gick dock i mål på nytt pers för fem km och även 5000 m på tiden 17:06. Jonas vann på fina tiden 16:53 och Mattias var tre sek före mig, grattis till er båda.

Vid ca två km trodde jag att jag evt. hade Mattias på repet men icke.

Efter målgång hade jag ca 13 minuter till start på tian så bara byta tröja med nytt nr, få i sig en gel och lite dricka sedan pang på det igen. Starten gick och tanken var att hänga med i täten så länge det kändes bra och skulle jag kunna snitta 3:45 med en sluttid på 37:30 skulle jag vara supernöjd. Erik från Runacademy IF (mr sub2:45) gick upp i tät direkt och vi var tre till som bildade en liten klunga ihop.

Efter någon km blev det en liten lucka fram till Erik och benen kändes ok så jag täppte den och tänkte att det får gå så länge det går. På med autopilot och fokuserade bara på ryggen framför och bakåt växte luckan och nu började tanken att det vore kul med dubbla pallplatser. Skulle de två bakom komma ikapp skulle jag nog helt plötsligt vara fyra istället för tvåa vilket gjorde att jag bet mig fast så länge det gick och hoppades att luckan bakåt skulle vara stor nog.

Vid varvning fem km släppte jag Erik  och då hade klockan rullat 17:56 vilket var långt under målet men började även bli lite trött här. Nedräkningen började och tyckte mig ha en ok lucka ner för att klara andraplatsen men det var först vid en km kvar jag förstod att de inte skulle hinna ikapp. Erik vinner på 36:05 efter ha dragit själv hela loppet vilket var starkt, jag kommer in på 36:17 och trean Anton från Bälinge går in på 37:29 efter vad jag gissar varit en kamp in i det sista med Emil från Umara Sports Club.

Tiden 36:17 för mig är faktiskt min tredje snabbaste tiatid någonsin och ihop med pers på femman kan man inte annat säga än att det var en lyckad dag. Redan på igår lördagkväll började jag dock gräma mig lite över en missad sub17 tid och att ett nytt pers på tian kanske varit möjligt också om jag inte sprungit båda distanserna.

I övrigt var det ett lyckat race och alla deltagare jag pratade med var nöjda med arrangemanget och de snabba banorna. Även prisbordet gick inte av för hackor och familjen kom hem med massor med pasta och solbrillor mm.

Direkt efter avslutat lopp började vi (Bålsta IK och jag) prata om ett Bålsta Stadslopp även i höst så förhoppningsvis blir det av och då går jag nog all in på en sträcka istället.

Pallen herrar 10 km.
Pallen damer 10 km.
Pallen herrar 5 km.
Pallen damer 5 km.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X