Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Racerapport Buggruset 2020

Racerapport Buggruset 2020

0
Starten

Nu är det mitt i sommaren och vad är då tradition för mig? Jo jag springer Buggruset såklart!

Som så mycket annat så fick även Buggruset justera sitt evenemang pga Corona vilket bl.a betydde nygammal bansträckning samt öppen starttid för motionärer mellan 11-17.

Mannen bakom trådarna Håkan Eriksson lyckades även få till en tävlingsklass för oss som ville springa lite fortare.

Jag var på plats en bra stund innan och sprang ett varv på banan med min dotter och insåg att detta kan bli ett riktigt snabbt lopp. Regnet som öst ner hela dagen tog rast lagom till starten skulle gå.

Detta var inget lopp jag satsat något mot och planen var att springa progressivt och se vart det landar, men gissade mellan 16:50-17:15.

Starten gick och som så ofta är vissa ryggar lite för snabba och det blir till att springa själv, planen innan sprack direkt då första km gick på 3:14. Den öppningen kändes ok och jag tänkte att det är bara köra på så länge det håller. Tredje km passerades på 9:53 enligt klockan och än fanns det krut kvar så pers fanns inom räckhåll. Hade dragit en del som nu passerat mig och jag låg på en tolfteplats men placeringen var inget jag brydde mig om. Sista två km var även de lättlöpta och som sig bör var ansträngningen hög med stort H vid målgång. Klockan stannade på 16:24 enligt resultatlistan men banan var lite kort så jag sprang 30 m extra för att få fem km och 16:31 blev då min ”egen” tid. Är väldigt nöjd med tiden och alltid kul att slå pers.

Klockcheck innan målgång.

Denna säsong har det ju varit en del storlopp man missat men man uppskattar verkligen dessa mindre lopp ännu mera och Malungs Ok Skogsmårdarna gjorde ett kanonjobb att få ihop detta, tack för det.

Men vem vann då? I herrklassen blev det Jesper Lundberg som återigen var snabbast med grymma tiden 14:44 och bland damerna var Lovisa Modig starkast med tiden 17:13.

Jesper Lundberg

 

Vill ni springa fort nästa år så kom till Malung för då är det förhoppningsvis folkfest på byn igen, det kommer jag iaf.

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X