Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Racerapport Kungsholmen runt

Racerapport Kungsholmen runt

0
I brist på bilder från halvmaran är här en bild på starten på 10 km.

Så var det äntligen dags för ett av årets stora mål, Kungsholmen runt. Ett lopp jag aldrig sprungit förut och en distans (21,1 km) som jag är allt annat än van vid. Har endast gjort fyra halvmaror senaste åtta åren tror jag och rekordet på distansen satte jag i höstas på lokala loppet Bålsta halvmarathon med tiden 1:25:15. Planen var att slå den tiden och åtminstone gå under 1:24:24 men ett schema gjordes för 1:22:38, alltså 3:55 snitt och jag hoppades att jag skulle klara det. Efter några test på träning senaste veckorna kändes det rimligt men vad som är rimligt och verklighet behöver ju som många märkt inte alltid överensstämma.

Snabbskor, socker och koffein.

Väl på plats var det härlig stämning, mycket folk och ett strålande väder vilket alltid hjälper.                                                               Efter att ha kollat in 10 km loppet började det dra ihop sig för start även för oss som skulle springa halvmaran. Starten gick och det kändes superlätt nerför norr mälarstrand och även om det gick lite för fort valde jag att flyta med. Vid fem km låg jag nästan 30 sek före mitt tidsschema och tänkte jag ligger på till tio km så får vi ta en kroppscheck då. Vid varvning (nästan) vid tio km passerar jag på under portalen på ca 38 min och ligger över minuten före schemat och nu var det bara hålla i och räkna ner km för km. Sprang tillsammans men 2-3 man till som alla hjälptes åt med dragjobb och pepp vilket bidrog till att hålla farten hög och jag kände mig stark fram till vätskekontrollen vid ca 16 km. Nästkommande km är lite knixig och jag fick en liten dipp men hämtade mig hyfsat snabbt och tog kunde öka farten igen. Vid passering av 20 km inser jag att jag har möjlighet att klara under 1:21 och trycker ur mig det sista. Sista tre km går under 3:40 och jag går i mål på 1:20:20 och det är inte ofta man är nöjd men det kan man lugnt säga att jag var då och även nu dagen efter även om 21 sek mindre inte hade skadat.

I övrigt vad ska man säga om loppet? Som jag nämnde i början så var inramningen fantastisk med mycket publik som hejade och toppenväder samt ett mycket bra arrangerat lopp, rekommenderas starkt.

Nu suger jag lite på det här innan nästa tävling.

Föregående artikel13h Taipei
Nästa artikelSkidstjärnor springer lopp utan sträcka
Gubblubb Namn: Mikael Tisjö Född: 1981 Bor: Bålsta Klubb: Nordic Strides/Umara Sports Club Tränare: Egen Meriter: Vunnit Tour of Flanders (retroversionen) Personliga rekord: 1500 m 4:31,31 (inne), 3000 m 9:32,93 (inne), 5000 m 16:32 10000 m 34:09,82, 21,1 km 1:15:30, 42,2 2:40:54 Favoritsträcka: Maraton. Roligaste löparminne: Dubai halvmarathon, galen stad och lyxigaste inramningen. Vill med löpningen: Slå mitt bästa jag.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X