Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Racerapport Kvarnloppet 2018

Racerapport Kvarnloppet 2018

0
Prerace superångestbild.

För tredje året i rad valde jag att åka till Järfälla för att springa Kvarnloppet. Förutom en barnklass kör de både fem och tio kilometer. Det brukar alltid dyka upp några snabbingar i båda klasserna så förhoppningen var att få lite draghjälp. Veckan som passerat har varit både bra och dålig, tisdagens pass bjöd på en femma på 18:05 som kändes ok medans jag knappt orkade hålla styrfart i torsdags. Detta ihop med småkänningar gjorde att varken motivationen eller självförtroendet var på topp.                                                      Uppvärmningen gjorde knappast saken bättre men vis av tidigare lopp vet jag att det inte behöver betyda någonting. Bättre väder för löpning än idag var dock svårt att få med 10-12 grader, sol och inte för mycket vind, kortbyxepremiär såklart.

 

Starten gick och efter några sekunder drog ett helt gäng ifrån direkt, mestadels från Spårvägen men även någon från  Hässelby och då förstod jag direkt att någon bra placering blir det inte tal om idag. Första km är snabb med nedförsbacke och gick på runt 3:20 utan att jag sprängde och fram till tre km är det lättlöpt sedan kommer en kortare backe som saktar ner en del. Några löpare att att både ta rygg på och pressa lite extra fanns omkring mig nästan hela tiden. Passeringen vid fyra km gjordes på 14:10 och med lite snabb huvudräkning insåg jag att ligger jag på så blir det nytt banpers samt evt. nytt rekord på en vägfemma. Sista 500 är också  lättlöpt och utför så det var bara stå på. I mål på officiell tid av 17:31 får jag vara väldigt nöjd med även om placeringen inte blev bättre än tionde gubbe.

Vann gjorde Mohammad Reza på 14:43 så man har en bit kvar………

Tips, ska ni byta ut de vanlig säkerhetsnålarna mot något lättare, se till att de funkar. Lite trött på sig själv blev man när lappen släppte efter två km.

Hur som helst är det alltid kul med nytt pers och få något slags kvitto på det man gör är rätt.

Nu mot lite längre mål…

Peace out

 

Fullständiga resultat från Kvarnloppet hittar ni här:   http://racebuddi.com/?GenderId=2&raceid=34

 

Föregående artikelDagens medlem…
Nästa artikelFantastisk debut av Fougberg
Gubblubb Namn: Mikael Tisjö Född: 1981 Bor: Bålsta Klubb: Nordic Strides/Umara Sports Club Tränare: Egen Meriter: Vunnit Tour of Flanders (retroversionen) Personliga rekord: 1500 m 4:31,31 (inne), 3000 m 9:32,93 (inne), 5000 m 16:32 10000 m 34:09,82, 21,1 km 1:15:30, 42,2 2:40:54 Favoritsträcka: Maraton. Roligaste löparminne: Dubai halvmarathon, galen stad och lyxigaste inramningen. Vill med löpningen: Slå mitt bästa jag.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X