Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Racerapport Sthlm10, SM-milen

Racerapport Sthlm10, SM-milen

0
Mer nöjd på bilden än i huvudet.

Ja, så var det dags för det som tidigare hade varit årets mål men efter en lyckad vår följt av lite skadebekymmer så hade denna tävling degraderas till att bara bli ett lopp som skulle genomföras.

En sak som gör det till ett lopp man inte vill missa är inramningen med bra stämning, mycket folk och att de alla år haft fint väder.

Ångesten innan var dock densamma och även om jag i vårat tält innan hade en avslappnad stämning med jobbkollegor och annat löst folk. Umara hade tältet brevid vårat vilket var trevligt då herrarna alltid bjuder på bra snack.

Hursomhelst värmde jag upp lite lätt innan och benen kändes hyfsade ändå och eftersom jag var osäker på formen sket jag i den och hade innan gjort upp ett tidschema på nytt pers för 10 km väg.

Starten gick och kom iväg ok och försökte hitta breda ryggar (lätt på en löpartävling) då första biten hade motvind. Klockar de första km på tider under mitt persschema och även om det var tufft var planen att köra på till halva för att sedan beta av km för km. Kom till fem km på 17:43, planen var 17:59 men kände att de sekunderna kommer behövas då nästkommande tre km är långsammare och mycket riktigt tappar jag över 40 sekunder innan och över Västerbron.

Kilometer åtta kändes oerhört lång innan man fick börja nosa sig till målgång och äntligen få slut på lidandet. Tar några  sekunder sista biten och går i mål på 36:41.

Vad ska man säga om tiden? Ja, fem sekunder bättre än förra året på samma bana vilket är positivt men att ha gjort 36:40 som bäst och en gång tidigare gjort 36:41 så hade jag inte blivit ledsen om klockan gått lite långsammare.

Det positiva är att min häl/hälsena känns bättre och formen uppenbarligen ändå är godkänd ur mitt perspektiv.

Nu blir det lite sommarvila innan man börjar snegla mot hösten men kanske klämmer jag in Buggruset i Malung.

På återhörande och trevlig sommar till er alla.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X