Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Racerapport Stockholm halvmarathon

Racerapport Stockholm halvmarathon

0
Suns out guns out, ja typ alltså.

Igår sprang jag likt ca 13 000 andra Stockholm halvmarathon, en härlig tillställning mitt i stan. Jag valde att åka bil in och när jag parkerade öppnade sig skyarna och regnet öste ner ca två timmar innan start, inte idealt för snabba tider men som man säger så efter regn kommer solsken vilket var skönt. Väl plats hämtade jag ut nummerlapp och strosade bort mot starten efter ombyte av kläder och skor. I startfållan träffar jag Hannes som jag sprang halva maran med i juni innan jag vek ner mig, och en liten plan om att gå ut ihop sätts snabbt ihop. Träffar även Staffan och grabbarna från Team Any Pace vilket gör att man kan snacka av sig nervositeten vilket altid är skönt.

Jag stod i startfålla A precis bakom eliten men den har väldigt stort spann och tyvärr hamna jag några rader bak i starten där vilket skapade lite stress då det direkt blev väggar av löpare som fick lov att passeras för att man ska kunna hålla sin plan. Jag tappar dock Hannes nästan direkt så det blev att tuffa på själv.

Hade bestämt mig innan att nu skulle jag under tiden 1:2o och planen var därför att gå ut i 3:45 tempo och försöka hålla det så länge som möjligt. Efter någon km går banan in en tunnel och klockan slutar fungera vilket var störande men vid första tidsmattan vid fem km låg jag före schemat och känslan var helt ok. En del blåst och kurvor och små backar drog ner farten en del vissa partier men vid tio km låg jag fortfarande 20 sekunder före 3:45 snitt och då var det bara börja ta km för km. Visste att slussen och Söder skulle bli tufft och att den tidsbuffert jag byggt upp skulle ätas upp en del men när jag hade fem km kvar kunde jag ligga i 4:00 snitt och ändå klara det och det skulle jag f-n inte missa. På Söder väntade jag mig fler brantare backar men det var mest slakmotor och när vi närmade oss slussen igen förstod jag att det bara skulle vara lättlöpt sista biten. Nerför slussen och längstmed slottet var det dessutom medvind vilket gjorde att jag kunde plocka ytterligare sekunder innan målgång. När jag kommer upp för slottsbacken och in på målrakan ser jag att klockan passerat 1:18 och jag lyckas pressa lite till och går i mål på 1:18:43. Supernöjd med det såklart och nytt per med 1:37 mot förra året som dessutom var en lättare bana.

Två hyfsat nöjda killar (gubbar).

En 74:e plats totalt men desto roligare var att jag tillsammans med Niklas Henningsson och Johan Segerström vann lagtävlingen efter otroliga prestationer där Niklas gjorde 1:11:42 (13:e man totalt) och Johan lyckades klämma sig under 1:27 och jag hamnade ganska precis mittemellan.

Snabbast i stan tydligen.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X