Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Racerapport Stockholm High Five, årets besvikelse.

Racerapport Stockholm High Five, årets besvikelse.

0
Foto: Ryno Quantz, Magnus Fröderberg

Har under veckan gått i valet och kvalet om jag skulle testa detta nya lopp. Osäker på form och lite sjukdom hade jag bestämt mig för att efteranmäla om veckans pass visade på att det fanns något kvar av den hyfsade form jag haft i maj.

Loppet såg ut att kunna bli kul med strålande väder och förmodat härlig inramning och då jag under tisdagen fick till ett bra intervallpass bestämde jag mig för att åka dit. Efter att ha upplevt den härliga stockholmstrafiken under en fredagseftermiddag hittade jag en perfekt parkeringsplats mittemot Stockholm Stadion.

Väl där skulle jag efteranmäla mig och på hemsidan stod att det fanns både med tidtagning och utan i mån av plats. Får beskedet att det inte går att anmäla mig i tidtagning då de platserna va slut. Tycker dock att det är rimligt att ett lopp som har 20000 deltagare dagen efter ska ha fler än de ca 650 platser som gick i mål så det kändes mer som en bekvämlighetsgrej. Som efteranmäld får man inte heller en t-shirt vilket också va lite tråkigt. Deppar lite över det men då detta lopp mest skulle bli ett formtest och rolig upplevelse så tänker att jag får köra mitt eget race.

Efter lite lättare uppvärmning står jag längst fram i fållan och väntar på start. Bra pepp och stämning och kanonväder gör att man lyfter lite och tänker att det ska bli riktigt roligt.

Starten går och Freddrik Uhrbom och Jesper Lundberg drar iväg direkt och själv lägger jag mig på en fjärdeplats första km. Efter det blir vi en grupp på tre som ligger tätt efter tredje man i loppet men efter vätskekontrollen vid två km springer trean fel och vi följer efter. Avsaknad av funktionärer och avspärrningsband gjorde det lätt att göra det misstaget och vi fyra blir uppgivna. Innan vi kommer rätt igen går tankarna på att bryta men vi bestämmer oss för att fortsätta men då är vi långt efter där vi var innan och besvikelsen och irritationen är total. Springer på så gott det går och till slut kommer jag in på stadion där jag går i mål som nionde man på en tid över 19 min. Trean i loppet gjorde ca 17:50 och under det hade jag med största sannolikhet hamnat så då blir inte humöret bättre.

På tillbakavägen till målet under loppet möter vi deltagare som även de sprungit fel samt hör även andra att de var osäkra på vissa ställen var de skulle. Detta känns spontant lite förvånande av en lopparrangör av denna kaliber samt jag med andra såg inga km-markeringar vilket jag inte heller tycker är orimligt att förvänta sig.

Raka spåret?

Nog om gnäll om det för i övrigt va det en härlig sommarkväll med festlig inramning och även ett trevligt eftersnack med både en Nicklas, Fabian och en till jag glömt namnet på i all hast.

Nu är det framåt igen.

Ja just det, vann gjorde Fredrik Uhrbom och Jesper Lundberg blev tvåa.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X