Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Racerapport Stockholm Marathon 2023

Racerapport Stockholm Marathon 2023

0

Morgonen dagen efter och som vanligt en sömnlös natt efter en mara. Kroppen känns helt ok, låren har nog aldrig varit så fräscha men höfterna är segast.

Korta versionen av loppet är 1:21:48 första halvan och 2:50:09 i mål, ja då kan ni räkna ut resten själva.

Dagarna innan har benen känts sådär men det kan man ju räkna med och efter perset på Långlöparnas kväll visste jag ju att formen var där. Planen var att gå ut för 2:45 och så blev det. Stockholm är ju lite klurigt då första halvan är rätt snabb så svårt att göra annat än en positiv split. ”Nya” banan var onekligen snabb och framförallt första 10 km var väldigt lätta och då låg jag 45 sekunder före 2:45-schemat. Det rullade på fint ut till Djurgården då det började ta emot lite i backarna och biten in till Skansen och sedan halvmara-passeringen.

Hade legat både lite bakom men även mycket i front och det ändrades lite folk hela tiden men försökte bara hålla mitt tempo och inte gå med andra som passerade eller ökade.

Passering som sagt på 1:21:48 och nu väntade Söder om några km men först återigen Strandvägen m.m. med stort publiktryck. Lätt största publiken jag sett i Stockholm vilket var jättekul så tack alla ni som hejade. Upp vid slussen och backarna vid Söder och enda tanken var bara att jag ville därifrån, längtade nästan till Västerbron. Kämpade mig genom Söder med fallande km-tider men vid 30 km var det ändå helt ok.

Ner på Norrmälarstrand och nu var det bara kämpa, började bli ordentligt sliten men sedan mellan 35-40 km kommer stora tappet med 4:21 snitt. Just den biten har jag tappat mycket på mina andra maror också så blir det någon mer så får nog fokus läggas på fler långpass.

Tiderna ljuger inte.

Hursomhelst så är det rätt många som passerar mig och det är bara ta sig till mål som gäller och så skönt att komma in på Stadion och det grymma trycket som var där.

Tiden 2:50 är vad det är, jag gav det jag hade och inte bara jag som slet i värmen, man kan inte persa jämt tyvärr.

Annars, nya banan, jo nog bättre än förut och skönt att Söder kommer tidigare men som sagt är det tufft när det kommer en del motlut i slutet när man behöver det som mest.

I övrigt är det alltid lika kul att träffa alla andra löpare innan samt höras efter för olika lopphistorier.

Energi och vätska

Jag hade med mig två 250 ml softflask i mina brallor varav den ena var med vatten och den andra var fylld gel. Förutom det hade jag två extra gel samt salttabletter med och sedan nyttjades vattenstationerna så mycket som möjligt. Det var ett bra upplägg men man gick torr ändå trots att detta var nog den mara jag fått i mig mest vätska.

Nu blir det några lugna dagar innan man tar sats mot sommaren och hösten.

Grattis till alla er som tog er i mål igår.

Visserligen handledspuls men ger en fingervisning iaf.

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X