Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Racerapport Vinthundsvintern 2023

Racerapport Vinthundsvintern 2023

0

Ja ännu ett inomhuslopp för mig, tredje på nån månads tid vilket knappast hör till vanligheterna men ”kul” är det. Denna gång klassiska Vinthundsvintern 3000 m som man hört så mycket om. Vill redan här tacka FK Studenterna för ett bra arrangemang, riktigt bra jobbat.

Hela tolv fullsatta heat känns galet och väldigt kul med så mycket folk till skillnad från de senaste loppens dammfyllda läktare. Också uppskattar man såklart att träffa alla likasinnade löpare på alla olika nivåer, fin grupp människor helt enkelt.

Innan mitt eget lopp var det inspirerande att se elitfälten också, viss fartskillnad där mot ens egna lopp.

Vi backar bandet lite till tisdagens lugna distans där jag efter halva passet fick någon slags sträckning eller bristning i vaden. Tog det lugnt i veckan med lite alternativ träning och testade lite lätt på fredagen igen. Uppvärmningen med hårdingarna Uffe och Marcus kändes så där men svårt att säga nej till sig själv väl på plats.

För att verkligen ta det säkra före det osäkra så snörar man såklart på spikskor för första gången på typ tio år, idiotiskt möjligtvis.

I alla fall starten går och jag går med två snabbingar direkt och har lite för stor lucka egentligen men kämpar på och första km på 3:09 kändes ändå hyfsat. Efter halva loppet kommer några löpare ikapp och går om men jag ligger kvar i samma fart och km två går på 3:13, tappat lite alltså.

Ensam på banan tydligen. Foto: Mr Sub 9 Mattias Jonsson

Sista km så kan jag öka lite samtidigt som några av de som gick ikapp förut stumnat och jag kan trycka ut det sista för en målgång på 9:32:94. Nytt pers med ca fyra sekunder vilket jag nöjd med, alltid kul med rekord framförallt när man blir äldre. Under och efteråt kändes vaden inte alls bra och igår kväll var jag inte kaxig men idag söndag verkar det värsta försvunnit så hoppas på att kunna springa innan hösten igen.

Sagt det förut och säger det igen, har ni inte testat på att tävla inomhus så gör det, inget att vara rädd för och alla oavsett nivå kan köra. Det är (mestadels) svinkul.

Vill även gratta Kim, Mattias, Carl-Fredrik, Uffe, Patrik m.fl till fina pers och Markus Smed som snöpligt återigen knäppte mig på näsan med 9:30:99. Fullständiga resultat hittar ni på nedan länk. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1pAHwV2JC0k_IwAjXfgbnACI5FfvCL6H0/edit#gid=454093393

Håller tummarna för mer löpning framöver och en bra gubbvad.

Olle Ahlberg får illustrera känslan efter målgång i brist på kort på mig själv.

På återhörande

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X