Hem Aktuellt Rapport från Rotterdam Marathon

Rapport från Rotterdam Marathon

0

Spring tar tacksamt emot rapporter från olika tävlingar, vi vet att detta är uppskattad läsning av våra medlemmar. Några av våra medlemmar från Lidköping har nyligen gjort stordåd i Rotterdam, läs Mattias Berglunds berättelse om de fem lyckliga löpare med vardera ett nytt PB!

Resan påbörjades ett bra tag innan avresedatum. Uppladdning med förberedelser sträcker sig flera månader tillbaka i tiden och ibland är det sant det som långsammare (?) diktare skrivit: ”Det är vägen som gör resan värd mödan för annars gör det inte ont när muskler brister!”

Resan bokades och betalades i Lucia-mörkret och sedan dess har vi förflyttat oss ca 6000 km i våra olika löparskor.

Världen omkring har snurrat vidare, helt obekymrat om våra ambitioner. Donald Trump har under denna period hunnit bli president i USA (20 jan), Sverige har passerat 10 miljoner invånare (20 jan), löpargruppen i LVSK har genomfört ca 55 gemensamma träningar, Sverige blir världsmästare i bandy och Edsbyn Svenska Mästare. Vi avslutar den händelsekedjan!

Fredagen var resdag ner till Rotterdam och mässhallen var stora målet för dagen. Det är alltid högt ställda förväntningar på att få ut sin nummerlapp, snegla på andra löpare från andra länder och insupa den speciella stämning som råder ett par dagar innan tävling. Har vi gjort det vi kunnat för att bli så bra det är möjligt? Vi kände oss i alla fall trygga med våra förberedelser och känslan inför söndagens 42,2km var goda.

På lördag drar vi på oss löparskorna före frukost, för att känna Rotterdam lite på pulsen och eventuellt hitta några intressanta områden att besöka senare under dagen. Vi passerar Erasmusbron i sakta mak, med fotopauser och posering framför kameran innan vi rullar på några kilometrar tillbaka till hotellet. Vi bor precis vid start och målgång, ett väldigt lyckat val. Efter en promenad till marknadsområdet Markthal äter vi frukost i närheten för att sedan utforska marknaden på närmare håll. En härlig blandning av konst, dofter, smakprov och atmosfär och inte blev vi mindre fikasugna efter en promenad bland försäljarna.

Taket i marknadshallen

Efter en skön paus på ett café nere i hamnen strosar vi så vidare tillbaka mot hotellet. En uppladdning blir dock inte fullbordad utan pizza, så efter fika, pizza och en kaffe så lägger vi oss på hotellet och snackar upp förväntningarna inför morgondagen. En och annan snarkning hörs, men stämningen är på topp. Vi avslutar lördagen med pastaparty på hotellet och en kort promenad för att lufta oss lite innan kvällningen.

Kolhydratladdning

Söndag lika med tävlingsdag! Nu är det äntligen dags för att få betalt för insatsen som är gjord. Alla träningstimmar i mörker, kyla, snö, regn och vind men även i sol och i sällskap med vänner i föreningen som varit med och inspirerat ska nu få värderas.

Efter en bamseknall drar vi iväg genom startskottsdimman, söderut över Erasmusbron. Gott om plats och in i ett behagligt tempo direkt. Solen lyser och värmer redan upp luften. Vätskestationerna skall komma var 5:e kilometer, vattenkylda svampar däremellan och så dessutom gel vid 32km. Planerna för oss alla är att försöka hålla ett jämnt tempo efter våra egna förutsättningar. Vi är redan i starten i olika delar av startfållorna, så det finns inga planer på att kunna springa loppet tillsammans.

42195m senare, är vi så i mål. Trötta, några blånaglar och blodfyllda blåsor rikare men framförallt har vi satt 5 stycken personliga rekord. Känslan av eufori är svårslagen och vi lyfter varandras framgångar till skyarna, vi är grymma! En stapplande promenad från målområde tillbaka till rummen tar sin början och sedan är diskussionerna igång. Ölen har stått på kylning och vi sjunker ned i fåtöljerna på uteplatsen och njuter av solen samtidigt som vi utvärderar dagen och lägger upp nya planer och mål som skall uppnås i framtiden.

Vi summerar resan till Rotterdam som en riktig höjdare. Bra arrangemang, fina och lättlöpta banor, bra struktur kring start och målområde, välplanerade vätskestopp utan trängsel och dessutom bra med svampstationerna. Bra med publik längs större delen av banan, tydliga kilometermarkeringar och med nedräkning 1000m och 500m kvar till mål.

Resultat:

Thomas Svanström 2:49:16 (bäste svensk i loppet), plac 200/ 13063, M50 5/1247

Mikael Mellegård 2:55:26, plac 314/ 13063, M35 67/1544

Florian Martin 3:01:29, plac 557/13063, M45 61/1647

Mattias Berglund 3:03:04, plac 627/13063, M40 120/1680

Andreas Edhammer 3:18:43, plac 1367/13063, M40 273/1680

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X