Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Recension Asics Gel Nimbus 25

Recension Asics Gel Nimbus 25

0
Snygg clean design funkar lika bra i stan som i spåret.

 

Asics Gel Nimbus, hm ja i vanliga fall en sko som åkallar ett stort snark från mig och inget vidare intresse även om det faktiskt var den första riktiga löparskon jag ägde för sådär 25 år sedan.

Kanske var det nu när de ökade höjden på sulan samt skrävlade om att det är den mest komfortabla skon på marknaden som fick mig lyfta på ögonbrynen. I vilket fall som helst så har det blivit x antal mil i dom både på band, vidrigt vinterväder samt utomlands i värme.

Så är de så sköna verkligen?

Måste ändå säga att när jag drog på mig dom inomhus direkt ur boxen första gången så kändes de sååååå nice (om man ska låta lite hipp).

Otroligt mjuk sula som gav känslan av att gå på rosa moln typ och överdelen är väldigt följsam samt ett hälparti inbakad i bara massa mjukt mys.

Nu är det ju dock inte inomhus skorna är till för att användas så bara och testa ute.

På löpturerna upplever jag att den härligt mjuka känslan försvinner och mellansulan komprimeras lite mycket, knappast så att de känns hårda men hoppades första testet skulle sitta i.

Vikten på  277 gram (mina storlek 41,5) är såklart inget som gör det till en tävlingssko men det är ju inte syftet med denna modell heller utan långpass och lugnare pass är dess hemmaarena.

Överdel och hälen är som tidigare nämnt otroligt sköna och skapar inget som helst obehag. Ska man gnälla lite så är de lite i varmare laget när det är +20 ute och i extremfall när man springer längre sträckor brant utför (hur ofta man nu gör det men jag råkade göra det på Gran Canaria) så håller överdelen inte emot ordentligt. Detta kan också vara en justeringssak att man får snöra hårdare men en lite sidonotering bara.

Övrigt att klaga på ? Ja dragöglan är i elastiskt material, hade hellre sett att den va styv, knappast någon stor grej dock.

Jag har mest använt de på de längre lugnare pass men även avslutat med en del fartökningar och det funkar men blir inga tempopass i dessa, då har jag Novablast eller några andra skor istället.

Förutom ren löpning har de fått agera vanliga sneakers på resa mm och här finns nog faktiskt inget att ens anmärka på, en dröm på fötterna helt enkelt.

Kort och gott så blir dessa en kompanjon på de lugnare passen samt privat.

Sammanfattning                                                                                               Långpass och lugna dagar kan man inte misslyckas med dessa skor sköna skor och ännu bättre vid sidan av löpningen i vanliga livet.

Är man maratonlöpare som endast söker komfort istället för prestation blir du inte heller besviken. Kanske i dyraste laget dock.

Pris: Från ca 1900.- om man letar runt lite.

Vikt:

Höjd: 41,5/33,5 häl/framfot

Drop: 8 mm

Inget synligt gel på version 25 men väl en insats i hälen.
Mumma av komfort, en härlig kudde i hälen.
Bra med gummi på slitageytorna.
Årets trailsko? Nja men i torrt väder funkar lite höjdmeter på grusunderlag.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X