Hem Bloggare Recension Asics Novablast 3

Recension Asics Novablast 3

0
Lite flameskänsla över designen och det betyder fart och fläkt.

Har förvånat mig själv genom att gå till XXL och köpa ett par Asics, sist jag hade det märket var för ca 12-13 år sedan så det kanske var på tiden.

Rätt många youtubers fina recensioner av Novablast 3 fick mig på fall så blev sugen på att testa igen. Ja, utan att dra ut på det är det väl bara ställa sig i hyllningskören.

Plättlätt.

Om vi börjar med det jag tycker är viktigast så är mellansulan precis det jag sökte, mjuk, studsig och rätt styv faktiskt även utan platta. Ville ha en sko som funkar framförallt till tempo och tröskel så man kan spara lite på tävlingsskorna samt att det blir en liten extra knuff vid tävlingar. Kan inte annat än säga att här är 100% leverans.

De första två veckorna har de suttit på fötterna ca 100 km i allt från långpass, maratintervaller samt kortare 500-ingar och häftiga engelska strides. De funkar bra till allt och jag gillar ju verkligen känslan i ”skummet” som bäddar in en i bomull utan att kännas styltiga.

Överdelen likaså, grymt bra och härlig som andas bra. Inte mycket att säga mer än att jag snörat på dom och inte tänkt mer på det. Hälgreppet är bra samt mjuk vilket mina känsliga senor tackar för.

Men finns det verkligen inget att gnälla om?

Nja, storlekarna är iallafall för mig lite mitt i, hade gärna tagit rena 41:or och inte behöva välja mellan 40,5 och 41,5. Valet föll på de större vilket funkat bra men kanske är lite långa.

Vidare så är greppet på yttersulan väldigt slät och fungerar bäst på torr asfalt men börjar kännas hala vid väta samt grus. Det finns dock en version som heter TR i slutet som har grövre sula vilket nog passar bättre nu under hösten.

.Asics är ju rätt kända för att att vara välbyggda och hålla länge så ska bli intressant att se om dessa lever upp till det.                                                                                         Jag är hittills positivt överraskad och har en ny favoritträningssko, gott nog så.   

Luftig överdel och stretchiga skosnören.
Härlig hälkappa

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X