0,00 SEK

Du har inga produkter i varukorgen.

Hem Blogginlägg Redaktören har ordet Recension av Asics Kayano 21 - En upphottad "Volvo" för den löpsugna...

Recension av Asics Kayano 21 – En upphottad "Volvo" för den löpsugna milslukaren

När jag får ett par nya löparskor att testa så försöker jag gå på känsla, utan att ha förutfattade meningar. Visst kan man jämföra med tidigare modeller och så vidare, men jag vet inte hur relevant det är. Alla nya skor är bättre, ger mer energi till löparen än föregångaren och är svaret på dina löpardrömmar om bättre tider. I alla fall enligt tillverkaren.
Asics Kayano 21 ser oerhört stabila, välbyggda och visuellt snygga ut vid en första anblick. Jag har sprungit mycket i lätta skor, de känns snabba och är oftast också snabba. Därför blir första passet med Kayanon inget hallelujah moment. Skon sitter fantastiskt skönt runt foten, det är lite som att lägga ned foten i ett bad av bomull. Men det känns tungt och osnabbt.

DSC_6308
Stabil, snygg och gjord för de långa passen.

Nu ska en del av de pass som tränas inte gå i någon racerfart, utan de ska avverkas långsammare. Kayanon känns ombonad och varm, men är ingen racer. Över 300 gram för en herrsko gör att jag inte sätter på mig den på intervallpassen.
I mitt tycke är det en löparsko för de långa passen, där tanken kanske är att vara ute lång tid istället för att köra i maxfart. Det är också nästan exakt så som Asics själva marknadsför Kayano 21. Dämpningen är grym och efter att från och till använt Kayanon de senaste månaderna så har jag omvärderat mitt första intryck. Jag använder den inte speciellt ofta, men när jag vill ha ett längre pass där jag vet att jag inte kommer att jaga några tider då är Asics Kayano 21 perfekt.
Jag blir mindre sliten när Kayanon sitter på fötterna och jag sparar mig på ett bra sätt till de tuffare passen.
Det är också rätt befriande med en tillverkare som vågar hålla fast vid en tyngre sko och fortsätta vidareutveckla den istället för att ta bort alldeles för många gram så det inte går att känna igen skon. Det mest irriterande är skosnörena som är för korta för min smak som alltid vill ha dubbelknut. Det går, men det är onödigt tight.
Det rekommenderade priset i Sverige är 2 000 kronor vilket känns lite i överkant, men det går att hitta den för en 500-ing billigare inom rikets gränser och ännu billigare på utländska sajter.
Asics_Gel_Kayano_21_4
Asics Kayano 21 är svår att betygsätta rakt av. Det beror helt enkelt på vad du är ute efter (gör det inte alltid det). En upphottad ”Volvo” för den löpsugna milslukaren. Vill du ha en säker löparsko som sitter skönt och ger dig många trygga träningsmil på vägen då ska du köpa Kayano 21. Vill du ha en snabb sko för träning och tävling så ska du inte göra det. De flesta vill ha båda i sitt stall av löparskor. I min ganska stora löpargarderob får Asics Kayano 21 ett högt betyg eftersom jag kan använda den på ett specifikt sätt. Men skulle jag bara köpa ett par löparskor och inte ha några andra att växla till, då skulle inte betyget bli lika högt eller roligt.

Mikael Grip
Mikael Grip
Redaktören har ordet Namn: Mikael Grip. Bor: Krokek (utanför Norrköping). Meriter: Silvermedalj på 800 meter från Tiwaz. Open 1979 och en bronsmedalj från 1981. Deltog i press-EM Göteborg 2006 på 800 meter. Har genomfört två Lidingölopp. Flera Grabbhalvor bland de 100 bästa. Tvåa i Kvarseborundan (2009). Personliga rekord: Fem km landsväg: 18.10. Tio km: 37.35. Halvmaraton 1.23,16. Favoritsträcka: Letar fortfarande. Vill med löpningen: Må bra, orka mer och därigenom göra det jag vill i livet. Roligaste löpminne: När jag 2006 var i Atlasbergen i Marocko och följde Sveriges då bästa maratonlöpare Said Regragui. Ser fram emot: Att utveckla Spring Löpning För Alla till någonting riktigt bra för alla löpare i Sverige.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

AKTUELLT NUMMER

Årets sista utgåva snart till tryck!

0
Ett litet axplock om vad som väntar i nya Spring. Om en vecka trycker vi adresserna på baksidan, är din adress med? Annars är det hög tid..

FÖLJ OSS

8,657FansLike
6,714FollowersFollow
- Annons -

BLOGGAR

”Fint att få uppleva flytet några sekunder”

0
Nyligen var jag på Stockholms Stadion för reportage med långlöparraketen Carolina Wikström. Förnuftet sa en sak, men som vanligt kunde jag inte hålla mig...

Racerapport MLM Maraton

November drain

60 minuter glädje…

Träning på tv

- Annons-

PODCAST

X
X