Hem Blogginlägg Recension Coros pulsband för arm

Recension Coros pulsband för arm

0

Att Coros sponsrar Kipchoge har nog ingen missat och nyligen har även en viss norsk Jakob skrivit på. Man vill ju inte hamna på efterkälken rent prylmässigt i världens enklaste sport så här kommer några rader om Coros pulsband för armen.

Jag har tränat med pulsband senaste 25+ åren men har ofta tyckt det varit lite störande med skav, tryck och att det ibland lossnar under tröjan.

Under tävling har jag i princip aldrig använt det då jag känt att det begränsar andningen lite, kanske mest är placebo iofs.

Nog om min pulsbandshistorik men när det började komma nyheter för ett tag sedan om pulsband som man kan ha högt upp på armen istället blev man ju sugen.

Nu finns vad jag kan hitta band för armen från Coros, Polar, Wahoo och några andra märken jag inte hört talas om men jag har testat Coros men gissar att de större märkena är någorlunda lika i prestation.

Vid leverans ville jag snabbt ut så det var bra att det var lätt att komma igång, scanna med Coros-appen, synka med klockan, liten uppdatetering sen var det bara köra.

Det ska gå att använda mätaren genom bluetooth till även t.ex. Garmin och Strava m.m. men inget jag lyckades med min gamla 735 xt eller Strava. Ska dock sägas att jag la ingen jätteenergi på det då jag ledsnade efter några minuters prövande. Men som sagt, det ska fungera så en bra grej nu när t.ex. inte Garmin har en egen lösning ännu.

Första turerna spände jag bandet lite hårt med rädsla att det inte skulle mäta ordentligt eller ramla av men justerade lösare varteftersom. Väl injusterad rör det sig inte nämnvärt och den glöms av.

Spännet passar även tunna armar.

De första tio rundorna körde jag återigen dubbla mätningar med både Garmin bröstband samt Coros på armen för att mäta evt. skillnader. Kanske ingen skräll men snittpulsen på passen var alltid lika och den lilla skillnaden jag kunde märka var att Coros ibland låg ett slag över Garmin när jag jämförde klockorna under passen.

Under ett intervallpass betedde sig pulsen avvikande och visade fel under ett 20-tal minuter men sådant har hänt med bröstbandet också.

Batterietiden är enligt Coros 38 timmar och det stämmer säkert och har ännu inte laddat det och bandet är lätt att plocka bort och tvätta.

Sammanfattning

Inte mycket att gnälla på, mätningen verkar ge jämförbara siffror som med bröstband och är enligt mig betydligt bekvämare att bära.

Priset ligger mellan 900-950.- så det är några spänn dyrare en ett vanligt bröstband men väl värt det.

Viktfördel Coros.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X