Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Recension Garmin Forerunner 255S

Recension Garmin Forerunner 255S

0

Ja då har jag använt Garmins Forerunner 255S under nästan en månad på varje pass så här kommer lite tankar om vad jag tycker om den.

Att gå från min vanliga 735XT till denna är lite som gå från en gammal telefon till en smartphone typ, allt funkar på den äldre modellen men känns rätt föråldrat i grafik och utseende. Det finns möjlighet att välja storlek på boett och då mina handleder är av smalare modell valde jag den mindre storleken som är 41 mm istället för 46 mm i diamter.

Att få gå igång den och koppla ihop den med appen gick smidigt samt även koppla till tillbehör som Stryd fotpod m.m. Visserligen är jag någorlunda van vid Garmin men menyerna är lätta att förstå bara man lärt sig hur man klickar sig in och ur är det en barnlek.

Det är ju en löparklocka i grunden men har numera alla slags träningsformer inlagt eller kan läggas till så för min egen del som även cyklar en del lämnar den inget att önska på det planet i alla fall.

Forerunner 255S har ju även musikfunktionen så du slipper ha med dig telefonen om du ska lyssna på musik eller poddar, en bra funktion men kräver abonnemang hos t.ex. Spotify för att fungera. Det går att ladda ner en poddapp där man kan lyssna på vissa poddar gratis dock. Har man telefonen med går det såklart att styra musikval m.m. genom klockan som vilken smartwatch som helst.

Jag har endast använt handledspulsen och inte kopplat till pulsband och generellt skulle jag säga att sensornerna är bättre på denna än min egna modell men inget jag litar på till 100%. Ska man träna efter puls är ett band ett måste och en annan sak jag stört mig på p.g.a. det är att man inte kan ha klockan framför sig vid t.ex. inomhuscykling för då mäts ju såklart inte pulsen.

När vi ändå är inne så blir mätningen på löpbandet sällan bra heller utan det får man justera i efterhand. Avståndsmätningen ute känns riktiga med de avstånd jag mätt förut men har inte testat på bana (p.g.a allmänt risigt väder). Får dock hoppas det är bättre med denna klocka än min egna som mäter minst 40-60 m fel per tusing.

En stor bonus för mig är dock batteritiden som håller upp till 26 timmar i GPS-läge enligt Garmin. Den tiden är inget jag har kollat fullt ut men konstaterar att jag sista tiden knappt brytt mig om laddning oavsett kyla eller behöva toppa upp klockan inför ett långpass.

En annan sak jag verkligen upplevt som ett plus är möjligheten att planera pass i appen.    I 735:an fungerade det endast från datorn (tror jag) eller i klockan men då endast med samma längd på intervallerna m.m. I appen nu kan man göra hur komplicerat som helst och sen ladda över snabbt till klockan och köra.

Enkelt att göra egna pass i Garmin Connect-appen.

I skrivande stund ligger priset på klockan enligt Prisjakt från ca 3700.- vilket känns rätt rimligt och av döma av hur långtidskvaliteten jag upplevt med Garmin är så får man ut många år för dom slantarna.

Det ska sägas att trots att jag är rätt prylnördig så har jag ingen större koll vad dom pengarna ger dig hos konkurrenterna, det finns både billigare och dyrare både hos Garmin och andra. Det bästa är nog att själv sätta upp en behovslista på vad man behöver och utgå från den. I mitt tycke får man oftast betydligt mer funktioner än vad som faktiskt kommer användas på de flesta.

Sammanfattning

Söker du en kvalitetsklocka som funkar för de allra flesta aktiviteter och lyssnar mycket på poddar och musik under rundorna är Forerunner 255S ett bra val. Kompletterar man med ett pulsband finns inte mycket mer att önska. För min egen del är det halvkul att gå tillbaka till den gamla igen.

Ni hittar mer info om klockan på länken nedan.                                                              Garmin Forerunner® 255S Music | Löparklocka med musik

De allra flesta aktiviteterna finns inlagda i klockan.
Möjlighet till många olika fält med info.
Relativt låg vikt.
En störande detalj är när tiden passerar en timme syns inte alla siffror.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X