Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Recension (liten) Nike Alphafly 3

Recension (liten) Nike Alphafly 3

0

Här kommer några få rader om mina intryck baserat på 30 min löpband samt från gårdagens (vidriga,  förutom arrangemanget som var top notch) 3000 m på Vinthundsvintern, detta är alltså inte något långtest som innefattar alla slags tempon, längd m.m.

Ja, att testa ett par tävlingsskor under vintern är inte helt lätt och och istället för att förstöra dessa dyrgripar valde jag att ta den enkla vägen. Mer mil ute kommer läggas i dom i vår.

Så, har årets mest hypade skor levererat en otrolig upplevelse som de flesta tillgängliga tester rapporterat om?

Svaret är att jag inte är helt såld men vi tar det från början. Nummer ett efter leverans var att väga dom samt torrtesta.

Lätt men inte tillräckligt lätt.

När vågen stannade på ganska exakt samma vikt som mina Alphafly version ett trillade mungiporna neråt. Efter det provades skorna med de vanliga maratonstrumporna och upptäckte att den ordinarie storleken kändes liten och att förstärkningen på tyget vid tårna spände mot stortån. Gissar att efter 42 km i detta läge är blånageln ett faktum men i ett par tunnare strumpor kändes det bättre.

I övrigt känns de trevliga på foten och den lilla extra kudden där man får knuten är trevlig.  Vid löpning känns de betydligt styvare (återigen baserat på väldigt lite tid i skorna) och mellansulan hårdare än tidigare modeller, detta kan ju också vara att de behöver några mil för att brytas in. Jag gillar ju mjukheten ihop med bra skjuts från plattan och kuddarna i version ett så återstår att se hur de beter sig ute.

Att det går att springa fort i dom märks dock vilket världsrekord m.m. skvallrar om.

I mars släpps en ny färg och gissningsvis kommer de sälja som smör men för min egen del så hade jag nog valt tryggheten i mina gamla ettor om jag skulle starta en mara i närtid. Om detta ändras efter fler mil och utelöpning får vi se och förhoppningen är att så sker då det börjar bli svårt att få tag i originalet.

Om 3749:- som de kostar är värt det är upp till dig.

På återhörande

Mjuk och trevlig hälkappa.
Poddar har mer plats att komprimeras i version tre.
Bra grepp i nya sulan, återstår att se hur de står emot slitage.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X