Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Recension NordicTrack S30.

Recension NordicTrack S30.

0

Det kanske är lite tråkigt att skriva om löpband mitt i sommaren då löpningen ute är som bäst enligt mig. Ovan nämnda band införskaffades under våren då det ”gamla” numera ska få tjänstgöra vid fritidshuset.

Valet föll på NordicTrack S30 då det har de funktioner och fart jag söker och framförallt att priset på XXL då var endast 8999.- mot ord. 16999.-.

Den har ingen AC-motor vilket är att föredra men väl en 3,0 CHP-motor (CHP= Continuous Horsepower= arbetskapacitet under längre tid inte bara maxkraft) vilket känns mer än starkt nog. I övrigt en robust konstruktion som känns välbyggd och den går att fälla upp om man behöver, detta är dock ingen funktion som är viktigt för mig. Farten går hela vägen upp till 22 km/h (2:44 tempo) och lutningen till 10%. Farten lär nog inte utnyttjas i toppfart så mycket men lutningen hade gärna fått gå upp till 15%.

Bra display och plats för både flaskor och annat i hållarna.

En sak jag gillar är att snabbvalen för både fart och lutning kan snabbt ställas om till höga värden. Detta var ett störande moment på det gamla bandet som bara hade knappar upp till t.ex 12 km/h och sedan fick man trycka manuellt. Displayen är förövrigt lagom omodern på ett positivt sätt och lätt att förstå. Det finns 20 st förinställda program samt så ingår det ett års medlemskap i iFit (träningsapp). Ingen av nyss nämnda har jag provat men är säkert bra om man behöver hjälp eller har svårt att komma på olika pass. Ovanför displayen sitter en hållare på surfplatta, denna har inte använts så mycket heller och är lite skakig när man springer.

Under ramen sitter ett justerbart dämpningssystem som kan variera bandet i hårdhet, jag har det i mjukaste läget och det är märkbart dämpande då. Löpytan är 51×152 cm och känns mer än tillräcklig, har ännu inte skrämt mig själv med fötter utanför bandet.

Justerbara gummikuddar.

Hur kvaliteten är långsiktigt återstår att se men 10-års garanti på motorn och livstid på ramen låter bra i alla fall och hittills är brukaren mycket nöjd.

Sammanfattning

Söker ni ett band som räcker för de allra flesta förutom kanske yttersta eliten samt ska använda det några gånger i veckan skulle jag starkt rekommendera detta, i alla fall till kampanjpris. Är ni bergslöpare som söker mycket lutning på passen eller heter Ingebrigtsen i efternamn finns det bättre alternativ.

På återhörande

NordicTrack S30.

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X