Hem Blogginlägg Mikael Tisjö Recension Saucony Peregrine Ice+

Recension Saucony Peregrine Ice+

0

 Den senaste månaden har det inte direkt varit propagandaväder eller underlag för härlig löpning. Plus eller minusgrader blandat med snö o.s.v. är inte min favorit men i alla fall bra väder för att testa Saucony Peregrine Ice+ på.

Man kan lugnt säga att liknelsen med dubbfria/friktionsdäck har använts tidigare gällande denna modell men det stämmer in bra, istället för metalldubbar är yttersulan grovmönstrad och delvis i deras PWTRAC ICE-gummi. När man känner med fingrarna på den är det bra sug och strävhet men det ska ju funka mot marken också.

Rent generellt är det vad jag tycker som med bildäck, dubb kommer alltid slå friktionsdäck på is men såklart milsvid bättre än sommardäck. En fördel med att de just saknar metalldubbar är ju att de blir med användbara även när det inte behövs lika mycket grepp samt slippa det extra ljudet.

Nog om däck, hur funkar dom då? 

Jag tycker de funkar bäst när det är lite mellantingväder, lite i gränslandet innan det fryser på ordentligt och med inte allt för mycket snö. Är det mycket snö funkar ännu grövre trailskor bättre och är det blankis är som sagt dubbar bäst.

Lite samma sak i skogen när det är endast blött och lerigt, blir det riktigt grisigt med lera är sulan lite för tät och sätter igen för att fungera bra.

Mellansulan i övrigt är 25 mm i hälen och 21 mm i framfoten. Droppet är allstå rätt låga fyra mm, inget jag känner av men är man känslig för sånt är det värt att notera.

Jag är en sucker för hög mjuk sula som den gubbe man är men tycker denna är rätt skön ändå. När jag använt dom har underlaget oftast varit lite dämpande med snö, grus eller skog så då är det inga problem. Rena asfaltspass över 20 km är inget jag kommer fortsätta använda dom på framöver då fötterna blir lite trötta men det är knappast syftet med skorna heller.

Rent löpmässigt är de inte byggda för fart utan i alla fall för mig var distans och kanske lite under det som kändes bäst.

Vi slutar på toppen med överdelen som är i vad jag gissar är Sauconys version av Gore-tex-tyg. De håller fötterna torra och varma vilket såklart både är en fördel och nackdel, riktigt nice när fossingarna varit varma under minus fem men går det upp med massa plusgrader blir det bastu. En mjuk hälkappa är viktigt för mig och det har dom samt att greppet är bra utan att behöva mixtra för mycket med olika snörningar.

Utseendet och designen gillar jag skarp, ren design i svart som passar kanon som sneakers också.

Sammanfattning

Sköna (och snygga) skor som passar bra när du tvekar om fästet räcker med dina vanliga modeller. Funkar också bra i skogen med bra känsla för underlaget.

Söker du 100% fäste i alla lägen finns bättre modeller.

Dom är rejält byggda och kvaliteten uppskattar jag gör att dom lär hålla för många mil framöver.

Pris

Letar man lite ligger de i skrivande stund runt 1400.- på billigaste butikerna.

Grov sula drar upp vikten lite men inget som direkt märks vid löpning. Vikten är för storlek 41.
PWRTRACK ICE-sulan.
Utseendet är mitt tycke top notch.
Skorna i sitt rätta element.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X