Hem Aktuellt Redaktören reflekterar

Redaktören reflekterar

0

I morgon ska den in i tryckpressen, årets andra utgåva av svenska löparbibeln, Spring. Som löpare och redaktör är det kul att reflektera efter ca 10 veckors jobb, vad är det egentligen för läsning Spring bjuder på?

Vi blandar allt möjligt, men generellt är det människor vi lyfter fram, människor som inspirerar oss andra till att fundera över vår träning, livsstil, tävlingar, etc. Jag som veteran bli otroligt inspirerad av att läsa om Anders Österlund och hur han får ihop vardagen med att satsa på sub 2.25 på maran i en ålder av 47 år. Ingrid Björk som nyligen satte nordiskt rekord på maratondistansen i klassen K60 visar också att allt är möjligt. Jag själv skriver säsongstips om att utvärdera sin träning, är otroligt intresserad av träning och coachning och läser ingående artikel om tröskelträning som EM segraren på maraton Janne Holmén bjuder på i denna utgåva. WAVA omräkningstabell för veterantider relaterade till seniorer är också ett område som jag funderat över länge och där jag nu fördjupat mig och känner motivation att förbättra mina prestationer.

Prestationen att springa långt har egentligen aldrig varit något fokus för mig, men efter artikeln med Emilie Forsberg och hennes FKT som jag skrev för några år sedan så ligger tanken och gror. Tanken blir inte sämre av att läsa Patrizias tips för ultraäventyr, Niclas Gällentofts galna prestation på 245 km i Trans Gran Canaria och Gunnar Wärnfälts Sandsjöbacka trippel. Tror minsann det ska bli ett ultraäventyr i sommar…

En annan som inspirerar mig i min coachning är Fidel, pappa till 15-åriga supertalangen, Alice Magnell Millán de la Oliva och storebror Emil som vi porträtterat tidigare i Spring. I denna utgåva är det Alice som är huvudperson.

Vi får träffa två medlemmar som jag haft under luppen under en längre period, Jenny som presterar grymma resultat på maran och Kristoffer som jag har noterat har satt snygga PB det senaste året. Klart man blir nyfiken…

Sedan, jag känner löpare med diabetes, har alltid varit nyfiken på hur de får till det, nu vet jag…. Är du också nyfiken? Bli prenumerant… Du får allt ovan men även träffa paret Haag, tester, yoga, tävlingsrapporter, insikt i ISM, krönikor och mycket mer. 164 sidor, 5 gånger om året för 349:-. Undrar om det finns en bättre investering för en löpare?

Teckna prenumeration här senaste den 20 april: https://spring.prenservice.se

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X