Start – Redaktörn har ordet

Redaktören har ordet  

Nu är vi igång. Det har varit några intensiva men roliga veckor. Allting är inte färdigt och kommer heller inte att bli det. En hemsida om Löpning För Alla kommer att växa hela tiden. Både innehållsmässigt och till besöksantalet.

Det finns inget slut, bara en början.

Här ska alla ni löparintresserade, som hela tiden ökar mer och mer, hitta det mesta och bästa om löpning. Djupintervjuer, råd, tester, träningsråd, nyheter, bevakning av lopp, inspirerande, intressanta och tankeväckande bloggar både på yppersta elitnivå och motionsnivå utlovas.

Vi ska inte vara rädda för att skildra elitens slit för att nå toppen, jag är säker på att det är upplyftande för en motionär att läsa om hur Sveriges bästa löpare når sina mål. Det är det för mig, trots att jag verkligen är en sann motionär som fortfarande hoppas på bättre tider.

Vem kan inte låta bli att förundras och peppas av 44-årige Göran Sander som bara blir bättre och bättre. Det mesta sitter i huvudet, säger han samtidigt som han siktar mot att springa under 1.10 på halvmaran. Makalöst är ordet.

Läs gärna den artikeln som ligger under kategorin Intervjuer. Efter att ni läst färdigt så lär ni sträcka er efter löparskorna.

Själv gjorde jag på onsdagskvällen tävlingsdebut. Albogavarvet är en serietävling i Söderköping i Östergötland under fyra onsdagar. Den hårda vintern har gjort att underlaget i skogen är rejält sugande. Ordentlig terränglöpning med andra ord.

Jag tog mig runt, men det var tufft. 22.41 blev sluttiden över de fem kilometerna vilket är lika med 4.29 min/km i snitt. Inte mycket att skriva hem om. Men jag är ändå nöjd. Första delmålet den här säsongen är att springa Grabbhalvans fem kilometer under 20 minuter.

Förra veckan vanns Albogavarvet av Hässelby SK:s Andreas Åhwall med tiden 15.57. Då var banan enligt uppgift i ännu sämre skick, med is och snö på sina ställen. Imponerande var ordet.

Jo, vilken nivå man än befinner sig på så handlar löpning om känslor, det lär ni märka på Löpning För Alla.

Hjärtligt välkomna till Sveriges nya löparsajt.

Nu springer vi!

 

 

 

 

 

 Dela på Facebook