Rekordjakten har bara börjat

0
42

Efter att ha förstört två av de första träningsdagarna på julledigheten med en snörvlande näsa, så reste jag mig på den 3:e dagen. Studsade i mina rosa skor och gav mig ut i spåret. Upprepa detta sedan ytterligare en gång till samma dag och hade därefter friskförklarat för mig själv och krisen var över för denna gång och det var bara att på den 4:e dagen ladda för julaftonslångpass tillsammans med broder. Nu skulle han visa den legendariska rundan ”Skiren runt”. Vi sprang och sprang och kom till slut istället till sjön Roxen och jag hade nu tydligen gått miste om Skiren. Med aningen slitna ben och ändå ganska många kilometer avklarade så fick aktiviteten ”leta rätt på sjöjäveln” utgå och vi tog hos istället hemåt till väntande tomtar och julbord. Nästa dag var ju dock en ny dag och nu skulle Skiren rundas. För att få variation eller möjligtvis för att gårdagens ursäkt var ”jag är aldrig sprungit rundan åt det hållet förut” så sprang vi nu således åt andra hållet. Nu gick det bättre, förutom att det gick mer uppför och en var pigg och en fd nyligen förkyld person lite mer gnällig, så kom vi i alla fall hem till slut med lyckat resultat.

På den 6:e dagen skulle jag springa det som kallas fartlek. Jag som dock gillar struktur och väluppstyrda saker får lite ångest av det ordet. Det slutade med att jag sprang ungefär 3*10*60:30s, eller man kan säga att det var exakt så. Mellan mina set jogga jag lite spontant 5min. Känslan var lite som en springande heffaklump, men mot slutet tror jag ändå att livet blev lite lättare.

På den 7:e dagen vakna man helt plötsligt upp till ett vinterlandskap. Akeles tappra löpare stoppas dock inte av lite kyla och snö och klungan genomförde sitt tänkta långpass. Om än lite långsammare än vanligt.

vinterdistans_2

Vinter gör löplivet lite besvärligare, men med solen i ögonen och trevligt sällskap klarades ett långpass ut även denna dag.

Den 8:e dagen fick lite förstånd träda i kraft och de tänkte intervallerna genomfördes inte i -16, utan inomhus på bandet. Efter några dagar ute i kylan med så mycket kläder på sig att man lätt kunde förväxlas med barbapapa så var det riktigt skönt att få komma in i värmen och känna sig lite lättare. Idag återvände hoppet lite och jag tror resterna av förkylningen till slut hade lyckas lämna min kropp helt och fullt.

Vinstorppassagen

En vecka senare kunde man halvera vikten kläder då våren kom lägligt när Akele gav sig an den legendariska Vinstorpspassagen. Lite lättare, lite snabbare idag…

Julledigheten fortsätter väl sen lite i samma tecken, springer man inte fort så ska man springa långt och därimellan roar man sig med crosstrainer och styrka. Det gjorde att året fick avslutas med ett nytt rekord i antal träningsminutrar på en vecka. Alltid skönt att ha en del mängd i kroppen och så småningom ska nog även farten komma.

Nu är mest frågan vad denna veckas rekord ska bli? Här gäller det att tänka på bred front och vara kreativ, 10000m bana kanske vi skjuter lite på framtiden och ser just nu mer potential i rekord som leder till andra..

styrka

Här kan det finnas potential, en klen löpare som försöker bli en stark löpare. Rekord borde kunnas slås.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här