"Riktigt duktigt fuktigt"

0
28

I rubriken citerar jag Tabita, min favorit bland Mia Skäringers rollfigurer.
 

unnamed

 

Det är viktigt att unna sig. Var och en unnar sig på sitt vis. I dag har jag unnat mig. Ett smärtsamt jobbigt intervallpass i höstrusket.  En flåsig resa på leriga stigar bland fallna höstlöv och iskalla vattenpölar.  Iklädd min svarta underställströja, de slitna svarta tightsen, min rosa mössa och de supersnabba knallgula skorna unnade jag mig så det stod härliga till. Jag vet att det är viktigt och att jag är värd det. Idag unnade jag mig riktigt duktigt.  En 28 minuter lång smärtsam kamp mot tröttheten och mjölksyran, en kamp som jag dagens höstrusk till ära delade upp i fyra stycken sju minuter långa sekvenser separerade av 90 gudomliga sekunders vila. Fruktansvärt jobbigt . Och vansinnigt skönt. Kanske är det egentligen mest skönt efteråt, när man  av endorfinrusets rosaskimrande champagnebubbel  får en skjuts rätt upp till sjunde himlen och vill ta hela världen i sin famn. Den känslan man upplever stunden direkt efter kampen mot tröttheten och smärtan är som en kombination av ett lyckorus och en smekning och för mig är den guld värd. Man måste  igenom det onda för att få det goda brukar jag tänka när jag unnar mig som hårdast.  Jag unnar mig att få njuta av tröttheten, de stumma benen och leran som stänker, smutsar och blöter ner. Jag ger mig hän och låter svetten rinna i strida strömmar, blanda sig med snor och saliv. Jag vågar stöna och stånka, frustar och pusta. Högt och ljudligt.  Jag tar plats. Det unnar jag mig. Och jag blir lycklig av det.  Det är en konst att våga unna sig.  Och att, av hela sitt hjärta, verkligen känna att man är värd det. Var och en unnar sig på sitt sätt. Men, ännu viktigare är att var och en också ska se till att unna sig riktigt duktigt! Jag har unnat mig idag! Riktigt duktigt.  Jädrar vad bra det känns nu, trots  det kalla och fuktiga höstrusket.

unnamed (1)

I Gammliaskogen unnade jag mig idag.  4x7min  på mjukt och fint underlag i lagom kuperad terräng. Vid en liten våtmark finns denna skylt. På skylten kan man läsa:

”Jag vill se din skönhet och känna din glädje”. Vackert. Orden och miljön. Och riktigt duktigt fuktigt.

Kör så det ryker!

//Mia

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här