Röta

Emils blogg  

Terrang-SM_2012153

I rygg på elegante Uhrbom. Foto: Holgersson&Loftenius/Runpix

Ni vet den där känslan då det flyter. Pusselbitar som passar utan att man knappt behöver anstränga sig för att se ett mönster. Jag hoppas och tror att alla någon gång upplevt det eller komma göra det, om och om igen.

Då man stoppar upp och tänker: Yes, jag hade röta.

För att anknyta till gårdagens inlägg så blev det idag ett uttag från ”träningsbanken” som gav väldigt god utdelning! 7.e plats i årets Terräng-SM över 12 km är den överlägst bästa placeringen för mig i terrängmästerskap så långt.

Det var röta att jag fick höftkramp efter förra helgen. Jag tror i varje fall att det påverkade att kroppen kändes väldigt lätt idag. Krampen tvingade mig att planera om träningen helt. Hade jag inte fått den så hade jag säkert förivrat mig och kört massor av onödiga pass. Röta.

Det var flera som gjorde fina lopp idag, och jag måste bara lyfta på hatten för elegante Uhrbom. Jag försökte knäcka honom på det 5 varvet, men han var min överman idag. Väldigt imponerande med tanke på att han redan hade 12 km i benen från lördagen.

Andra som imponerade var Mikael Ekvall. Han vågade verkligen utmana toppen, och det ska han ha all ära för. Kommer att ge utdelning från banken en vacker dag.

Patrick Engström gjorde också ett vasst lopp. Han tog in på mig rejält sista varvet, och det visar att han sprang klokt. Något som fler under helgen fick erfara skulle vara ett vinnande koncept.

Anders Kleist och hans syster Cecilia fick verkligen till en formtopp under mästerskapet på hemmaplan. Imponerande.

Nu bär det av tillbaks till Nord-Norge för att ladda upp inför nästa prövning.

 Dela på Facebook