Hem Nyheter Samuel Tsegay visade klassen på Lidingöloppets tremil

  Samuel Tsegay visade klassen på Lidingöloppets tremil

  0

  Samuel Tsegay satsade hårt  från start och kunde ha förlorat segern. Men till sist var han klart starkast och vann sin första seger i Lidingöloppet.

  Samuel Tsegay fick betala för sin hårda utgångsfart, men kunde ändå knyta ihop säcken och vinna Lidingöloppet komfortabelt. Foto: Mikael Grip

  Samuel, som tävlar för Hälle IF, satte upp ett högt tempo från start. En tempo som ingen annan kunde följa.

  – Jag siktade på att slå banrekordet, men det blev för tufft. Lidingöloppet är värre än att springa ett maratonlopp, konstaterade en rejält sliten vinnare minuterna efter målgång.

  Då skriver vi ändå om en världslöpare som så sent som i april förra året sprang maraton på en så pass bra tid som 2.06.53.

  Bara sekunder från målgång för Samuel Tsegay som klockades för 1.38.00 på tremilen i Lidingöloppet. Foto: Mikael Grip

  Samuel, som i år blivit svensk medborgare, fick snart inse att han inte kunde hota banrekordet 1.33.33. Istället blev det en kamp mot sig själv och de eviga uppförsbackarna.

  – Jag tryckte på så mycket i början, att det blev jobbigt under sista delen av loppet. Speciellt i uppförsbackarna, sa Samuel som snittade 3.14 min/km på de 30 kilometerna.

  Mohammadreza Abootorabi spexade hela vägen uppför den tuffa uppförsbacken vid Grönsta gärde. Foto: Mikael Grip

  Samuel hade tryggt bakåt, även om motståndarna ibland tog in några sekunder. Tvåa slutade Abdi Ulad, från Danmark, med 1.39.02. Orienteringsvärldsmästaren Emil Svensk, Stora Tuna, såg ut att gå mot en tredjeplats, när Mohammadreza Abootorabi, Keep Up Running Club, ville annat och spurtade ner Emil. Mohammadreza noterades för 1.39.05 och Emil för 1.39.07.

  – Jag är inte helt återhämtad efter förra helgens Stockholm Halvmarathon, men jag ville ändå ställa upp och ha kul, berättade Mohammadreza som var en av få löpare som tog sig an den sega uppförsbacken vid Grönsta gärde med ett leende över läpparna.

  Mohammadreza Abootorabi visade upp en stark spurt och kunde betvinga Emil Svensk. Foto: Mikael Grip

  Emil Svensk var ändå nöjd med sin insats, trots kanske den försmädliga fjärdeplatsen.

  – Jag startade klokt och förivrade mig inte. Det gäller att hålla sig fräsch sista 15 kilometerna, det är då loppet börjar. Jag är jättenöjd med min insats, även om det inte känns helt bra att bli nerspurtad. Jag var inte beredd på att han skulle komma så snabbt, sa Emil.

  22 män från Sverige sprang snabbare än 1.50 i årets Lidingölopp.

  På lördagen avgjordes även 15 kilometer där David Nilsson, Högby IF, vann med tiden 46.46. Tvåa kom Alex Djurberg, Hässelby SK, 48.08 och trea Tim Robertson, Tjalve FIF, 48.12.

  Resultat, män 30 km Lidingöloppet: 

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X