Hem Aktuellt Seger för Jonas Glans

Seger för Jonas Glans

0

Efter Jonas Glans senaste svenska rekord har det varit ännu en skadeperiod. Men successivt har han kunnat springa mer och mer och framför allt fokuserat på att bygga upp volymen. I helgen var han hemma i Blekinge och hälsade på sina föräldrar och passade då på att spinga det lokala Uddloppet. Vi misstänker att det blev en del höjda blickar när Sveriges bästa millöpare genom tiderna stod på startlinjen med 40 andra millöpare. Vad tänker man, ta hans rygg?

Rapporterna säger att det bjöds på skön sol men ganska blåsigt och loppet som erbjuder ett barnlopp, 4, 10 och en halvmara hade totalt lite över 100 deltagare. Ingen hängde på Jonas även om tiden skvallrar om att detta var inget försök att göra svenskt rekord, men en bekväm resa med sluttiden 32.09. Tvåa var Jona Lindman KA2IF med 33.13. Jonas pappa Roger Leandersson, som även leder den lokala ”Näsvikens Löpargrupp” i Karlshamn gjorde även han ett fint lopp och klarade milen på 49.25. Damklasens millopp vanns av Tilde Jensen med tiden 38.34, tvåa var Sofie Mattsson.

Först i mål på halvmaran var ultralöparen Christian Malmström Team Blekinge med 1.13.16 och snabbaste dam på den distansen var Sandra Södergren FIF Gnistan med 1.27.07.

Jonas och Tilde som vann sina respektive klasser

Som vi tidigare har skrivit om har vi i ett samarbete med Jonas dokumenterat hans träning och ni kan ta del av den. Du swishar valfri summa till 073-0594542 och mailar ett mail med titeln ”Träningsdagbok” till jonasglans10k@gmail.com. Boken mailas då per automatik ut.

https://www.marathon.se/racetimer?v=/sv/race/show/5523%3Flayout%3Dmarathon

https://uddloppet.ifudd.se

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X