Hem Kunskap Skadeakuten Skadeakuten – framsida lår

Skadeakuten – framsida lår

0

Fråga:

Hej!

Jag har en fråga angående en smärta som jag har på framsida lår, på mitten av framsidan, mer mot innerlåret än utsidan. Detta kommer när jag springer, det började i slutet av juli förra året, jag höll upp i ca 4 månader och det blev bra. Sedan började jag igen i januari och det gick bra ett tag men sedan kom smärtan tillbaka på samma ställe igen.

Jag höll upp i februari, cyklade istället och det onda försvann. Sedan i slutet av februari så började jag träna löpning igen, eftersom jag har tänkt att springa Göteborgsvarvet. Det har gått bra tills nu i april och nu har jag ont hela tiden, men mest efter jag springer. Men känner det hela tiden. Jag styrketränar, olika pass och löper, vad kan det vara för något? Jag vill bara att det ska försvinna eller veta vad jag kan göra för att det inte ska komma tillbaka.

Det gör inte ont när jag trycker på benet, när jag stretchar känns det inte som att jag kommer åt det.

Kan ni hjälpa mig? Tack på förhand!

Med vänlig hälsning,
Ellinor Karlsson

Svar:

Hej!
Uppstod skadan akut det vill säga vid något speciellt tillfälle rör det sig troligtvis om en bristning/sträckning i muskeln på lårets framsida.

De är fyra till antalet på framsidan varav den längst in mot insidan är vastus medialis. Ibland kan läkningen bli felaktig dvs att blir adheranser som är samma sak som bindvävs ärr. Detta kan besvära efter aktivitet men också vid lite tuffare ansträngning. Kan vara en förklaring till att cyklingen funkar.

Det man får göra då är att akutisera skadan igen med tvära friktioner, stötvåg eller med tuff excentrisk träning ex. Utfallsteg.

Lycka till!

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X