Hem Aktuellt Skön augustiläsning snart här…

Skön augustiläsning snart här…

0

Nu är nya numret ute…

Utgåvan är som vanligt fullmatad med inspirerande prestationer på olika nivåer, vad sägs om:

24 timmar med Linn Nilsson som inom kort står på startlinjen vid Europamästerskapen i Berlin och är bättre än någonsin, spännande.

I Berlin kommer även vår mest lovande sprinter någonsin springa, vi möter unga Henrik Larsson från Karlstad.

På hemmaplan fortsätter parkrun att växa, fler deltagare och fler orter. Vi träffar initiativtagaren till denna rörelse som drog i gång 2004 och nu har över 5 miljoner registrerade löpare och ca 300 000 löpare varje helg.

Vår medlem Palle Storm reflekterar över sambandet mellan prestation och psykisk ohälsa, en stark berättelse som berör och väcker tankar…

En annan medlem, Dennis Selsborg, har en annorlunda löpprestation, han springer runt och kollar in alla Gotlands kyrkor. Intressant idé..

Petra Månström möter i ett väldigt givande samtal Göran Kenttä som är idrottspsykolog. Här får vi verkligen mycket att tänka på, ett citat i intervjun som kan vara värt att reflektera över:

Till och med elitidrottare har börjat sätta som mål att de ska få vara skadefria. Många menar att det är omöjligt att hålla sig skadefria, men faktum kvarstår: blir man skadad så är det följden av fel träning.

Intervjun med Göran satte spår på säsongstipsen som handlar om att vara bäst när det gäller och dessutom har vi tittat på hur de bästa i världen tränar…

En som alltid är bra är Emelie Forsberg, i denna utgåva får vi följa med henne under fem dygn när hon springer Kungsleden, en prestation som verkligen inspirerar – misstänker att det blir många springläsare på Kungsleden i framtiden.

I Ängelholm möter vi två löpare som har peppat varandra och nu presterar grymma resultat Daniel Ekholm och Klas Johansson.

Vi är på plats under SM veckan och under SMIR, två härliga evenemang. SM veckans härligaste kväll var förmodligen på Gröningen med VM fotboll på storbildsskärm..

Vår duktiga skribent och fotograf Jacob Zocherman har agerat hare på ett maraton, en härlig historia med ett grymt avslut..

Detta är ett axplock, missa inte löparens bästa läsning, denna gång 164 sidor. Vill du säkra ett helt år så bli prenumerant nu, vi kan erbjuda en premie, boken ”Springa med vingar”. Teckna din prenumeration på   https://spring.prenservice.se, mejla din bekräftelse till bg.nilensjo@springlfa.se och du får en bok på posten. Den 14 augusti är sista dagen om du vill ha vår nästa utgåva.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X