Hem Blogginlägg Slakten i Stockholm eller hur man tappar 15 min på en månad.

Slakten i Stockholm eller hur man tappar 15 min på en månad.

0

 

Kaxig var man inte efter målgång.

Nyss hemkommen från ett ”ljummet” adidas Stockholm Marathon.

I april sprang jag Wien Marathon på 2:42:53 och idag på 2:58:14, hur lyckas man med det då kanske ni undrar? Välj en mycket långsammare bana och skruva upp värmen minst 20 grader till, enkelt.

Jag var dock inte ensam om att ha det tufft idag men det finns undantag med vissa klarar värmen bättre. IF Linneas Andreas Mathson är en värmelöpare som imponerar och vann m50-klassen på 2:46. I övrigt har jag inte superkoll ännu hur det gått för alla.

Mitt eget race kände jag redan efter några km att det skulle bli tufft idag och hade redan i början problem att ligga på rätt sida av 4:00-fart utan för mycket ansträngning. I Wien drack jag EN softflask på 250 ml, idag tre st samt massor av vatten på stationerna och var ändå torr och törstig stora delar av loppet. Tänkte länge att min sämsta tid från mitt första maraton (2:53:59) skulle klaras men när splitsen visade 4:30-fart började jag noja över att bli ikappsprungen av tretimmarsgruppen.

Nåja. Stockholm leverade iaf ett jävla tryck på publiken och bra arrangemang som vanligt så totalt sett en ”kul” upplevelse och såklart kommer man tillbaka. Har ju ännu inte lyckats speciellt bra där så har en gås oplockad med loppet. Såklart även svinkul att möta alla löparkompisar, ingen nämnd ingen glömd……jag förutom Andreas då.

Sociala medier lär svämma över med värmechockar mm idag men jag själv tar detta lite med en klackspark.

Var det valet av kläder som gjorde tiden ? Borde jag valt den tilltänkta?

 

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Exit mobile version
X
X