Hem Nyheter SM-guld i debuten för Linn Nilsson

  SM-guld i debuten för Linn Nilsson

  0

  Några toppnamn försvann och ett kom till. Linn Nilsson, Hälle IF, sprang sitt första 10 000-meterslopp på bana och belönades med SM-guld.

  Linn Nilsson på väg mot SM-guld i sitt första lopp någonsin på bana när det gäller 10 000 meter. Foto: Deca Text&Bild

  – Det var väldigt många varv. Det är fortfarande 1 500 meter och 5 000 meter som gäller för mig, men det kan vara kul med 10 000 meter någon gång ibland, sa Linn i SVT:s direktsändning.

  Meraf Bahta, Charlotta Fougberg, Hanna Lindholm och Sarah van der Wielen kom av olika anledningar aldrig till start på banorna i Eskilstuna på fredagskvällen. Men Magasin Springs senaste omslagslöpare efteranmälde sig och tassade lugnt med bakom de som drog.

  Länge var det uppdraget vikt för Johanna Bäcklund, Runacademy IF, som höll täten i många varv. Med sig hade hon Malin Strand, Sävedalens AIK, Anastasia Denisova, Sävedalens AIK, Linn Nilsson, Hälle IF och Johanna Eriksson, Motala AIF.

  Med två kilometer kvar av loppet ökade Denisova farten och den enda som orkade hänga med var Linn Nilsson. Hon bidade sin tid och med 180 meter kvar susade hon förbi Densiova fram till SM-guldet med 34.33.06. Densiova vann silvret med 34.35.93 och Johanna Eriksson överraskade genom att ta hem bronset med 34.57.30. Inte heller 37-åriga Johanna Eriksson har sprungit 10 000 meter på bana speciellt ofta, men har gjort stora framsteg i år, vilket har märkts i bland de olika stadslopp hon deltagit i. Johanna Bäcklund slutade fyra och Malin Strand femma.

  Linn Nilssons segertid 34.33.06 placerar henne som nummer fem i den svenska årsstatistiken.

  INGA KOMMENTARER

  LÄMNA ETT SVAR

  Vänligen ange din kommentar!
  Vänligen ange ditt namn här

  Exit mobile version
  X
  X